Synonymer till grupp

Vi känner till 23 synonymer till grupp. Ordet grupp är en synonym till gäng och hop och kan bland annat beskrivas som ”samling personer som hör ihop”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av grupp samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till grupp

 1. ackumulation
 2. anhopning
 3. ansamling
 4. avdelning
 5. band
 6. enhet
 7. falang
 8. flock
 9. gäng
 10. hop
 11. kategori
 12. klass
 13. klunga
 14. kluster
 15. samling
 16. sammanslutning
 17. sektion
 18. skara
 19. skock
 20. styrka
 21. svärm
 22. sällskap
 23. team

Vilka ord betyder nästan samma sak som grupp?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till grupp. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. uppsättning
 2. liga
 3. sektor
 4. slag

Vad är motsatsen till grupp?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till grupp.

Vad betyder grupp?

 1. samling personer som hör ihop
 2. ett antal objekt som står i ett gemensamt förhållande
 3. flera personer
 4. ett antal musiker som uppträder och spelar in musik tillsammans
 5. (militärt) den tredje minsta underdelningen av ett kompani; en grupp kan delas upp i omgångar, som i sin tur kan brytas ner till stridspar
 6. (algebra) monoid där varje element har en invers, d.v.s. mängd X tillsammans med en associativ kompositionsregel ⋅: X→X som har ett (unikt) neutralt element i X och där varje element i X har en invers
 7. (kemi) en kolumn i periodiska systemet

Hur böjs grupp?

 1. grupp
 2. gruppen
 3. gruppens
 4. grupper
 5. grupperna
 6. gruppernas
 7. gruppers
 8. grupps

Hur kan ordet grupp användas?

Följande exempelmeningar visar hur grupp kan användas.

 1. en grupp skolbarn
 2. samlingarna visas bara för slutna grupper

Hur används ordet grupp i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet grupp används i vanlig text.

 1. Salad Hilowle växlar några ord på somaliska med en grupp kvinnor som skrattande slår sig ned för att titta på ”Svart television”.
 2. I Sveriges grupp ingår även Puerto Rico och Nederländerna.
 3. I min reportagebok ”Ur döden liv” vittnar religiösa ledare om en fortsatt osäkerhet i vissa grupper kring organdonationsfrågor.
 4. Man tittar nu på flera grupper som behöver en tredje dos.
 5. Men syftet med förslaget är att förhindra att ovaccinerade samlas i större grupper och riskera att drabbas av svår sjukdom och död, svarar Hallengren.
 6. En grupp välrenommerade forskare från Harvard och MIT har i all tysthet utvecklat vad de beskriver som världens just nu kraftfullaste kvantsimulator.
 7. – I självskattning av produktivitet har de flesta medarbetare tyckt att man har varit lika produktiv som tidigare och en grupp har kunnat göra ännu mer hemifrån.
 8. Än så länge har 37,5 procent av gruppen tagit sin första dos vaccin.
 9. I snitt ökade hat över internet med runt 20 procent jämfört med innan pandemin, men vissa grupper drabbades långt mycket värre än så.
 10. Det var en sak sköttes av spelarna i gruppen.
 11. Det började med att den första gruppen barn, som var mellan fem och åtta år, sprang fel på grund av otydlig vägvisning.
 12. + Läget i grupp B.
 13. – Det är avskyvärt att det går så långt, sedan finns det ett syfte med att ha någon slags aktivitet för att få in människor i gruppen, men det får ju absolut inte gå så långt att det blir rena övergrepp.
 14. Dock ser myndigheten en fortsatt ökning gällande den grupp som varit borta från arbetsmarknaden under en ännu längre tid, det vill säga över två år.
 15. Men en grupp har intensifierat sina kontakter med pensionärer – de kriminella.
 16. Greta Thunberg hade planerat att hålla tal på lördagen, men ställde in med motiveringen att hon ville låta personer från ursprungsbefolkningar och marginaliserade grupper komma till tal, enligt uppgifter till DN.
 17. Vilken grupp sätter i januari upp showen ”Move to the rhythm” på Hamburger Börs i Stockholm?.
 18. I Örebro väckte en grupp maskerade yngre män utanför Resecentrum oro, men även här handlade det om Halloween–utstyrslar.
 19. Italienska Francesca Donata tillhör också gruppen.
 20. Idén jag hade med mig från aktivismen, att man skulle hålla på med DIY, konflikter inom olika politiska grupper och sånt, den blåste han bort.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gäng en synonym till grupp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.