Synonymer till gruppchef

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gruppchef samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till gruppchef

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till gruppchef.

Vad är motsatsen till gruppchef?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gruppchef.

Vad betyder gruppchef?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av gruppchef.

Hur kan ordet gruppchef användas?

Det saknas exempel på hur gruppchef kan användas.

Hur används ordet gruppchef i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet gruppchef används i vanlig text.

 1. Organisationens gruppchef Olle Carlström konstaterade att det var en ovanlig händelse.
 2. Fokus ligger därmed inte på brottet, utan på att blicka framåt, hitta strategier för att hantera problem och undvika att det sker igen, enligt Christer Tessmann, gruppchef vid brottsoffer– och personsäkerhetsverksamheten i region Stockholm.
 3. Den här benämningen finns för många läkemedel så det är inte konstigt, säger Ebba Hallberg, gruppchef på enheten för läkemedelssäkerhet på Läkemedelsverket.
 4. – Sedan har det tilltagit efter det så vi har kanske bötfällt runt 80 personer sammanlagt, säger Tobias Norelius som är gruppchef för områdespolisen i Göteborg.
 5. Polismyndigheten verkställer inte dessa grupper till Afghanistan för tillfället, säger Natalya Carlsson, gruppchef vid gränspolisen.
 6. – Vi har verkligen velat hitta honom och vi har gjort många utredningsåtgärder, säger Åsa Hansson, gruppchef vid grova brott, till polisens hemsida.
 7. Annars kan det bli en falsk trygghet där man tror att man är säker mot smitta, säger Ewa Lena Hartman, gruppchef för medicinteknik vid Läkemedelsverket.
 8. Det kan låta bra om det exempelvis är 90 procent säkert, men det innebär att vart tionde test visar fel, säger Ewa–Lena Hartman, gruppchef på enheten för medicinteknik på Läkemedelsverket.
 9. Det ser ut att vara en hel del fall bland äldre, men inte så många bland barn, säger Charlotta Bergquist, gruppchef vid Läkemedelsverket, som deltar i Genèvemötet.
 10. – Vår gruppchef gick fram för att se om han kunde hjälpa till men blev då hotad av mannen som var beväpnad med en typ av kniv.
 11. Christopher Constantien kommer närmast från koncernkollegan Folksam där han haft en roll som gruppchef för varumärke på marknadsavdelningen.
 12. – Det är väldigt tråkigt, det handlar om den mänskliga faktorn, säger Jill Pårs, gruppchef vid polisen i Vällingby.
 13. ”Som relativt ung ingenjör och nybliven gruppchef råkade jag ut för en äldre chef som gärna ville ta på mig.
 14. – Det finns gott om intressanta ­bostadsområden och det är ­enklare att vara anonym i Stockholms­regionen, säger Lennart Lindholm, gruppchef för Lokus, som polisens lokala brottsplatsundersökare kallas till DN.
 15. – Det finns gott om intressanta ­bostadsområden och det är ­enklare att vara anonym i Stockholms­regionen, säger Lennart Lindholm, gruppchef för Lokus, som polisens lokala brottsplatsundersökare kallas.
 16. – Tills dess att rättegången är avslutad och rätten fattat sitt beslut vill han inte uttala sig i pressen, säger polisens chef Andreas Franke, gruppchef på grova brott Stockholm Syd.
 17. – Den här typen av brott har ökat lavinartat och är en av våra största utmaningar i framtiden, säger Mattias Falkbåge, gruppchef för Nationellt bedrägericenter på polismyndigheten.
 18. Det gör att vi rubricerat om ärendet och att vi inlett en dörrknackning i området, säger Annika Nilsson, gruppchef på polisens enhet grova brott, till tidningen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet gruppchef

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet gruppchef.

Bild med texten gruppchef