Synonymer till gruppering

Vi känner till 3 synonymer till gruppering. Ordet gruppering är en synonym till arrangemang och uppställning och kan bland annat beskrivas som ”(indelning i) grupp”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gruppering samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till gruppering

 1. arrangemang
 2. formation
 3. uppställning

Vad är motsatsen till gruppering?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gruppering.

Vad betyder gruppering?

 1. (indelning i) grupp
 2. det att gruppera, även grupp

Hur kan ordet gruppering användas?

Följande exempelmeningar visar hur gruppering kan användas.

 1. EU-parlamentets olika grupperingar

Hur används ordet gruppering i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet gruppering används i vanlig text.

 1. Enligt polisutredningen har alla de tre männen, både mordoffret och de två åtalade, koppling till kriminella grupperingar i sydvästra Göteborg.
 2. I parlamentsvalet i somras vann Marine Le Pens parti 89 av 577 platser, vilket gjorde Nationell samling till den näst största grupperingen i parlamentet efter president Macrons parti Renaissance.
 3. Ultras är ofta organiserade i tydliga grupperingar.
 4. – Där är det otroligt viktigt att vi är ärliga i dialogen med supporterföreningen och de övriga grupperingarna, just för att tydliggöra att det här kommer ge ringar på vattnet och få konsekvenser.
 5. Mellan 30 och 40 personer har gripits i Oslo i samband med att den norska nynazistiska grupperingen Nordiska motståndsrörelsen genomfört någon form av demonstration i centrala delar av den norska huvudstaden.
 6. – Det som har utkristalliserat sig under utredningens gång är att de här tre personerna som är åtalade tillhör en kriminell gruppering i Kristianstad.
 7. Anledningen till att fler svenskar inte har anslutit sig under de år som gått sedan IS trängdes tillbaka är svårigheterna att resa dit och att hitta grupperingarna där, enligt Säpo.
 8. Spåren leder till amishbefolkningen på orten, den lilla religiösa gruppering som lever enkelt och utan moderniteter.
 9. Rapporten visade också på möjligheten för såväl individer, som stater och andra grupperingar, att nyttja dessa metoder i stor skala.
 10. Enligt tidigare förundersökningar ska han ha varit en tongivande person i den yngre grupperingen av Södertäljenätverket.
 11. Skjutningen tros vara en del av en konflikt mellan två kriminella grupperingar i Köpenhamnsområdet, en konflikt som av dansk polis beskrivs som ”helt extraordinärt våldsam”.
 12. Men våldet har fortsatt prägla landet och de senaste månaderna har det blossat upp kraftigt – mycket på grund av strider om landområden mellan tidigare Farc–medlemmar, vänstergerillan ELN, olika paramilitära grupperingar och knarkkarteller.
 13. Upplägget med tre folkomröstningar härstammar från en uppgörelse mellan olika grupperingar i området 1988.
 14. – Det har varit ett bråk mellan två grupperingar med ett trettiotal inblandade sammanlagt, och det har varit både knivar och järnrör inblandade, Peter Adlersson.
 15. Flera av dem bildade grupperingen Samlingen för Syriens fria advokater.
 16. Sedan början av pandemin har högerextrema grupperingar och vaccinskeptiker allierat sig.
 17. Enligt polisen har mellan 50 och 60 personer sammanlagt varit inblandade i det sista bråket på sjukhusområdet, och det ska röra sig om någon form av motsättning mellan två olika grupperingar.
 18. Nordiska motståndsrörelsen har kopplingar till ryska och tyska extremistorganisationer och svenska autonoma grupperingar ingår i det relativt nybildade nordiska nätverket Autonomous Revolutionary Nordic Alliance.
 19. Konflikten är mellan två grupperingar.
 20. Det är ett av få program som är särskilt utvecklade för att stötta avhoppare från kriminella grupperingar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är arrangemang en synonym till gruppering. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet gruppering

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet gruppering.

Bild med texten gruppering