Synonymer till gyckla

Vi känner till 8 synonymer till gyckla. Ordet gyckla är en synonym till göra narr av och raljera och kan bland annat beskrivas som ”underhålla eller roa någon; göra taskspelarlika trollerikonster; förr även övergående i betydelse: roa sig, förlusta sig; leka”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gyckla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till gyckla

 1. driva
 2. driva gäck
 3. driva med
 4. göra narr av
 5. raljera
 6. skoja
 7. skämta
 8. vitsa

Vad är motsatsen till gyckla?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gyckla.

Vad betyder gyckla?

 1. underhålla eller roa någon; göra taskspelarlika trollerikonster; förr även övergående i betydelse: roa sig, förlusta sig; leka
 2. på förvillande eller förledande sätt driva sitt spel, driva sitt gyckelspel; i synnerhet i fråga om förvillande eller förledande bild eller syn eller fantasiprodukt
 3. uppträda såsom rolighetsmakare, föra skoj, skoja, "stollas"; skämta; även: säga något "på skoj"

Hur böjs gyckla?

 1. gyckla

Hur kan ordet gyckla användas?

Det saknas exempel på hur gyckla kan användas.Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är göra narr av en synonym till gyckla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på gyckla