hävda

Vi hittade 7 synonymer till hävda. Ordet hävda är en synonym till proklamera och påstå och kan bland annat beskrivas som ”försvarar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hävda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till hävda?

 1. anklaga
 2. antyda
 3. proklamera
 4. påstå
 5. påstår
 6. vidmakthålla
 7. yttra

Vad är motsatsen till hävda?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hävda.

Vad betyder hävda?

 1. försvarar
 2. påstår
 3. påstå (med viss påstridighet)
 4. (reflexiv) få fram sin vilja
 5. (ålderdomligt) ha samlag med

Hur böjs ordet hävda?

 1. hävda
 2. hävdad
 3. hävdade
 4. hävdades
 5. hävdar
 6. hävdas
 7. hävdat
 8. hävdats

Hur kan ordet ordet hävda användas?

 1. han försökte hävda sin rätt mot staten, men det var hopplöst
 2. polisen hävdade att branden var anlagd

Hur används ordet ordet hävda i svenska tidningar?

 1. Han säger att jag nog har rätt när jag hävdar att döden sällan är ett samtalsämne i Sverige.
 2. Nu kallar Huawei till omedelbara förhandlingar med representanter för svenska staten, annars har Sverige genom avtalet förbundit sig att eventuella tvister ska hanteras av en internationell skiljedomstol, hävdar telekombolaget.
 3. Andra har sagt att Blake aldrig uppträdde våldsamt medan polisernas fackförening har hävdat att Blake kopplade ett grepp om den ena polisens huvud.
 4. Flera historiker hävdar att den bilden delvis formades av åren efter andra världskriget.
 5. Donald Trump hävdade bland annat att valarbetare demolerat röstsedlar.
 6. – Men jag vill också hävda att det är viktigt att man inte gör avsteg från den plan som finns nu, och att man inte generellt sätter övriga äldre på undantag eller säger att de inte är viktiga.
 7. Den nederländske justitieministern Ferd Grapperhaus ställde till med bröllop mitt under pandemin och hävdade länge att restriktionerna följts, med undantag för en gruppfotografering.
 8. Eliasson hävdar att han har avstått från väldigt många resor under pandemin, men att han tyckte att den här var nödvändig.
 9. Denna till synes eviga jämförelse med Storebror (som allt fler samtidigt hörs hävda att göteborgarna inte är lika upptagna av längre), bottnar inte bara i attityder och kynne.
 10. Medan nätcasinospelare ofta inser att deras beteende är problematiskt, kan pokerspelare hävda att de egentligen är duktiga, men att de bara tappade kontrollen tillfälligt.
 11. AWS, som var förhandstippade att vinna upphandlingen, hävdar att president Donald Trump påverkade affären för att gynna Microsoft.
 12. Vad gäller själva avläsningen hävdar IBM att positionsnoggrannheten ligger på 3,2 nanometer, vilket motsvarar bredden på 1,5 dna–molekyler.
 13. Någon skulle kanske hävda att musik– och populärkulturnörden och hans (ja, det är en han) traditionella arenor i ett tidigt 20–tal saknar relevans.
 14. Trump har envist, men utan bevis, hävdat att novembervalet, där demokraten Joe Biden tog hem segern var ”riggat”.
 15. De båda ryska männen nekade till anklagelserna och hävdade att de agerade i självförsvar.
 16. Torsten Granberg, hävdar att deras metod kräver bara en femtedel så mycket energi per kubikmeter vätgas som elektrolys med hjälp av el.
 17. Iran har avfärdat anklagelserna och hävdat att attentatsanklagelserna fabricerats av NCRI, som framför allt utgörs av den delvis väpnade motståndsrörelsen Folkets mujahedin.
 18. Efter det fortsatte emellertid den republikanske presidenten att hävda att valet har präglats av fusk och att elektorerna gör ett misstag om de röstar fram Biden.
 19. Detta kan spåras till ett kampanjmöte som president Donald Trump höll tidigt i våras där han hävdade att "Demokraterna politiserar coronaviruset" och är deras "nya bluff", enligt public service–kanalen NPR.
 20. Trump har återkommande hävdat att Flynn varit utsatt för en häxjakt.


Mer information om hävda och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är proklamera en synonym till hävda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.