hävda

Synonymer till hävda

anklaga, antyda, proklamera, påstå, påstår, vidmakthålla, yttra

Motsatsord till hävda

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hävda.

Vad betyder hävda?

 1. försvarar
 2. påstår
 3. påstå (med viss påstridighet)
 4. (reflexiv) få fram sin vilja
 5. (ålderdomligt) ha samlag med

Exempel på hur hävda kan användas

 1. han försökte hävda sin rätt mot staten, men det var hopplöst
 2. polisen hävdade att branden var anlagd

Exempel på hur hävda används i svenska tidningar

 1. Det har också hävdats att ambulanspersonal skickats hem till Flack dagen innan hon hittades död då de var oroliga över hennes välmående.
 2. Representanter från den amerikanska regeringen hävdade häromdagen att Huawei använder sig av bakdörrar som egentligen är avsedda för polismyndigheter för att komma åt information på våra mobiltelefoner.
 3. Salvini själv har också uppmuntrat en rättsprocess och hävdar att han hade stöd av regeringen och premiärminister Giuseppe Conte att stoppa fartyget.
 4. Under rättegång har åklagaren hävdat att Chloe Haines inte har något minne från händelsen – då hon blandade alkohol och mediciner.
 5. Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi har å sin sida hävdat att Hermansson genom sitt agerande försökt tysta dem.
 6. – Tekniken slår alltid politiken, hävdar Kenneth Fredriksen, bolagets chef för Norden och Baltikum.
 7. Sedan lägger jag till en mer samlad text om ekosocialism, klimatet och staten eftersom jag hävdar att vänsterförsvaret av kärnkraft handlar om en mycket förvirrad syn på just det.
 8. Mannen har nekat till brott – lotterna som hittades i hans ficka hade han råkat stoppa på sig, säger han, och de lotter som hittades i hans hem hävdar han att han vunnit när han spelat poker.
 9. Peskov försvarar vidare den syriska regimen och hävdar att den inte riktar några angrepp mot civila, utan endast mot vad han benämner som terrorister.
 10. Istället kommer kampanjerna nu att möta stora bekymmer med att fylla på kampanjkassorna, och framtiden för både Elisabeth Warren och Joe Biden är högst osäker – även om Biden fortsätter att hävda att hans vändning kommer att ske i South Carolina.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av hävda

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är proklamera en synonym till hävda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.