hålla fast vid

Hålla fast vid är synonymt med vidmakthålla.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hålla fast vid och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till hålla fast vid

vidmakthålla

Motsatsord till hålla fast vid

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hålla fast vid.

Vad betyder hålla fast vid?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av hålla fast vid.

Böjningar av hålla fast vid

 1. hålla fast vid

Exempel på hur frasen hålla fast vid kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen hålla fast vid används i svenska tidningar

 1. Merkel och Putin meddelade att de är överens om att hålla fast vid Iran–avtalet efter att Trump dragit sig ur.
 2. – Det enda hon kunde hålla fast vid när hon växte upp var sin egen inre värld, det som fanns inuti hennes huvud, säger han.
 3. De har nu att balansera mellan å ena sidan ideologisk övertygelse och å andra sidan strategin att hålla fast vid Alliansen in i kaklet.
 4. Han har, liksom företrädarna för andra tekniska plattformar, försökt hålla fast vid den ursprungliga affärsmodellen.
 5. – Vi borde hålla fast vid den entusiasm som vi kände som tonåringar, säger Robert Guédiguian.
 6. De legitimerar sin ställning genom att hålla fast vid gamla traditioner eftersom gruppen av äldre muslimer kräver det.
 7. Men den samlade kunskapen och inhämtningen av underrättelser landar i slutsatsen att hålla fast vid den nivå som i gällt sedan 2010, med något undantag.
 8. "Sveriges integrationsförmåga torde göra att det är nödvändigt att hålla fast vid den uppstramning av invandringen regeringen genomfört under de kommande åren", skriver han.
 9. Med tydliga och kraftiga rabatter till våra trogna kunder i SL–trafiken minskar drivkraften att hålla fast vid det gamla.
 10. Med tydliga och kraftiga rabatter till våra trogna kunder i SL-trafiken minskar drivkraften att hålla fast vid det gamla.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hålla fast vid är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vidmakthålla en synonym till hålla fast vid. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.