hålla i

Hålla i är synonymt med sköta och kan bland annat beskrivas som ”(transitivt) ha (ett föremål) i handen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hålla i och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till hålla i

sköta

Motsatsord till hålla i

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hålla i.

Vad betyder hålla i?

 1. (transitivt) ha (ett föremål) i handen
 2. (betoning på "hålla") vara ansvarig för något; vara den som leder något eller organiserar något
 3. (betoning på "i") fortsätta på samma sätt

Böjningar av hålla i

 1. hålla i

Exempel på hur frasen hålla i kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen hålla i används i svenska tidningar

 1. – Jag har insett efter jul– och nyårshelgen att Tord är så ansatt som person att det inte kommer att hålla i längden, sa kommunstyrelsens ordförande och nära partikollegan Ann–Sofie Hermansson som höll i yxan.
 2. –  Jag vet att de jobbade med en motivationsvideo och maten, det är en lång tävling där all nästan tävlar i alla distanser, det är snyggt att hålla i det.
 3. – Det är rätt häpnadsväckande att det inte har varit några som helst problem att hålla i gång ett dagligt timslångt brottsprogram.
 4. För att få tulpanerna att hålla i vasen ska man skära av cirka en centimeter av stjälkarna med vass kniv.
 5. – Det kanske låter konstigt men jag kan som kvinna känna systerskap med kvinnliga maskiner, i förhållande till den man som tror sig hålla i fjärrkontrollen.
 6. – Jag har haft telefoner som trillat ur den minimala fickan och gått sönder, känt mig begränsad när jag inte kunnat ha händerna fria utan måste hålla i telefon, plånbok och nycklar.
 7. – De här prisökningarna är inte långsiktigt hållbara, men nivåerna förskräcker inte och frågan är hur länge det kan hålla i sig, säger han.
 8. – Jag läste manuset när jag gick på mitt löpband i mitt garage, och började skratta så mycket att jag var tvungen att hålla i mig för att intefalla av.
 9. – Hon har visat att hon både kan hålla i yxan och hålla ihop partiet.
 10. – I sommar ska vi hålla i gång caféet och utveckla vårt koncept med krogen för att hitta rätt, det har ju inte funnits denna typ av krog i dessa trakter tidigare, förklarar Ulrika Brydling.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hålla i är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sköta en synonym till hålla i. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.