hålla i gång

Hålla i gång kan beskrivas som ”vara i farten, vara upptagen eller sysselsatt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hålla i gång och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till hålla i gång

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till hålla i gång.

Motsatsord till hålla i gång

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hålla i gång.

Vad betyder hålla i gång?

 1. vara i farten, vara upptagen eller sysselsatt

Böjningar av hålla i gång

 1. hålla i gång

Exempel på hur frasen hålla i gång kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen hålla i gång används i svenska tidningar

 1. – Jag är besvärad över att tvingas hålla i gång den här processen över våren och jag hoppas den prövas av hovrätten tidigt i vår, säger Kindberg.
 2. Hon försökte hålla i gång både dans och skådespeleri under tiden på Scenskolan, men blev till sist tvungen att göra ett val och då föll dansen bort.
 3. När de andra spelarna i laget får ledigt från träningarna får Brodin hålla i gång utan lagkompisarna.
 4. – Det är rätt häpnadsväckande att det inte har varit några som helst problem att hålla i gång ett dagligt timslångt brottsprogram.
 5. Republikanerna planerar att ta ett kortsiktigt beslut kring regeringens utgifter för att hålla i gång regeringen fram till och med mitten av februari.
 6. Att hålla i gång flygverksamheten när dimman låg tät hade varit farligt, menar Mona Glans.
 7. Ett annat argument för att hålla i gång en statsskuld är att staten får större hävarm, precis som ett företag får genom att emittera aktier.
 8. Vi har också kunnat distribuera nödproviant och förstaförbandslådor, och leverera diesel till två sjukhus så de kan hålla i gång sina elaggregat.
 9. På intensiven är högsta prioritet att hålla i gång den flämtande andningen.
 10. – I sommar ska vi hålla i gång caféet och utveckla vårt koncept med krogen för att hitta rätt, det har ju inte funnits denna typ av krog i dessa trakter tidigare, förklarar Ulrika Brydling.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hålla i gång är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.