hålla i schack

Hålla i schack är synonymt med hålla i tyglarna och sitta vid rodret och kan beskrivas som ”(idiomatiskt, transitivt) hålla i styr, hålla under kontroll, disciplinera, hålla tillbaka, kontrollera eller göra så att något oönskat inte händer eller inte förvärras”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hålla i schack och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till hålla i schack

hålla i tyglarna, lägga kapson på, sitta vid rodret

Motsatsord till hålla i schack

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hålla i schack.

Vad betyder hålla i schack?

  1. (idiomatiskt, transitivt) hålla i styr, hålla under kontroll, disciplinera, hålla tillbaka, kontrollera eller göra så att något oönskat inte händer eller inte förvärras

Böjningar av hålla i schack

  1. hålla i schack

Exempel på hur frasen hålla i schack kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hålla i schack är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hålla i tyglarna en synonym till hålla i schack. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.