hålla med

Hålla med är synonymt med instämma och kalla och kan bland annat beskrivas som ”(transitivt) stå till tjänst med (något)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hålla med och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till hålla med

instämma, kalla, medge, samtycka, tillåta

Motsatsord till hålla med

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hålla med.

Vad betyder hålla med?

 1. (transitivt) stå till tjänst med (något)
 2. (intransitivt) vara av samma uppfattning eller åsikt (som); instämma

Böjningar av hålla med

 1. hålla med

Exempel på hur frasen hålla med kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen hålla med används i svenska tidningar

 1. – Vi kan alla hålla med om att han kanske inte gjorde sin bästa match mot Egypten men hans styrka finns fortfarande där.
 2. Allt som Bloomsburygruppen producerade är inte bra, det är Ingela Lind den första att hålla med om.
 3. – Jag kan hålla med om det, men om det är bra beror mycket på vad det är för konsulter, säger Stig Nyman och för snabbt in samtalet på konsulterna från BCG.
 4. – Frändesjös ord är smickrande, och jag är benägen att hålla med honom.
 5. – Det känns ganska konstigt och jag kan inte hålla med dem när de dyrkar sin diktator.
 6. Att ”Konsten är en plats så nära livet man kan komma”, som George Eliot formulerade det, skulle Sällskapet antagligen hålla med om.
 7. – Alltså jag kan hålla med om att jag är ganska bitter i "Wahlgrens värld", det är jag.
 8. ”Vi vill att pensionssparare ska fatta välinformerade beslut och det tror vi att alla seriösa aktörer kan hålla med om”, skriver Pensionsmyndighetens kommunikationschef Sten Eriksson i en kommentar.
 9. – Jag kan väl hålla med om att det tar väldigt lång tid, men huvudsaken är att slutresultatet håller även i Cas (idrottens skiljedomstol), och att de man dömer bevisligen har fuskat, säger Lindberg.
 10. Alla, oavsett hur man ser på rättvisa och ojämlikhet, borde hålla med om att det inte finns någon poäng att ha så höga skatter att en skattesänkning skulle vara helt själv­finansierande.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hålla med är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är instämma en synonym till hålla med. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.