hålla munnen

Hålla munnen är synonymt med hålla tyst.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hålla munnen och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till hålla munnen

hålla tyst

Motsatsord till hålla munnen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hålla munnen.

Vad betyder hålla munnen?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av hålla munnen.

Böjningar av hålla munnen

  1. hålla munnen

Exempel på hur frasen hålla munnen kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen hålla munnen används i svenska tidningar

  1. ”Patienten beskrev hur det smällde i halsen när han försökte hålla tillbaka en nysning genom att hålla för näsan och hålla munnen stängd”, berättar läkare i en artikel som publicerats i den vetenskapliga tidskriften BMJ (British Medical Journal).
  2. Så typiskt, då, att två skurkaktiga karaktärer samtidigt råkar komma till byn, och att Staffan inte kan hålla munnen stängd.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hålla munnen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hålla tyst en synonym till hålla munnen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.