hålla på med

Hålla på med är synonymt med göra.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hålla på med och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till hålla på med

göra

Motsatsord till hålla på med

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hålla på med.

Vad betyder hålla på med?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av hålla på med.

Exempel på hur frasen hålla på med kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen hålla på med används i svenska tidningar

  1. – Utan det ekonomiska så kommer man ju inte så där jättelångt eftersom det kostar så fruktansvärt mycket att hålla på med det vi gör, otroligt många utgifter.
  2. – Nej, mitt favorituttryck är "om det vore lätt skulle alla hålla på med detta".
  3. ”Jag är väldigt förvånad att Socialdemokraterna, som ju är ett kompetent regeringsparti som har varit med och format de viktigaste reformerna i Sverige, att de nedlåter sig att hålla på med sådan här politisk charad.
  4. –  Kommer man upp i en viss nivå med det här problemet så rekommenderar vi att inte hålla på med elitidrott, sa läkaren då.
  5. – Så till vida att man inser att det krymper, det här utrymmet man har att få hålla på med det här.
  6. – Jag hade inte sett mig själv fortsätta hålla på med hockeyn efter karriären, typ att vara tränare eller sportchef men det här är på en jätterolig nivå.
  7. – Det är inte meningen, tycker jag, att Finansinspektionen (FI) ska hålla på med sådant.
  8. – Vi vill slippa ha djur inne på sommaren och slippa hålla på med gifter i odlingen, säger Alexander Westerlund på Björnäs lantbruk utanför Östhammar.
  9. – Jag hade pluggat grafisk formgivning och tänkte att jag skulle hålla på med mer konceptuell konst.
  10. – När du har skaffat dig den styrka som krävs, vilket tar tid, handlar träningen för 50 meter frisim mer om kvalité än om kvantitet och den typen av träning kan du hålla på med även när du är äldre, fortsätter han.
Frasen hålla på med uppdaterades 2018-09-13.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hålla på med är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är göra en synonym till hålla på med. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.