Synonymer till hållas

Hållas kan beskrivas som ”hålla på, fortsätta”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hållas samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till hållas

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till hållas.

Vad är motsatsen till hållas?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hållas.

Vad betyder hållas?

 1. hålla på, fortsätta

Hur böjs hållas?

 1. hållas

Hur kan ordet hållas användas?

Det saknas exempel på hur hållas kan användas.

Hur används ordet hållas i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet hållas används i vanlig text.

 1. Överenskommelser som ingåtts ska hållas.
 2. I och med beskedet från talmannen att en statsministeromröstning ska hållas på onsdag, trots att det ännu saknas en uppgörelse mellan regeringen och Vänsterpartiet, höjs de politiska insatserna avsevärt.
 3. Kubas polis har frihetsberövat ledande oppositionella timmar innan ett planerat större protestmöte ska hållas på måndagen.
 4. Ett folketingsval ska hållas senast fyra år efter det föregående valet, men sittande statsminister kan utlysa val när som helst innan dessa fyra år har passerats.
 5. ”Utredningsarbetet är intensivt och flera förhör ska hållas under dagen och dörrknackning kommer att ske i området”, skriver polisen på sin hemsida.
 6. På grund av deras hälsoläge har förhör med dem inte kunnat hållas än.
 7. Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska ett nytt medlemsmöte hållas i bostadsrättsföreningen på torsdag.
 8. Domstolen beslutade också att de sedan tidigare fängslade oppositionspolitikerna Felix Maradiaga, Arturo Cruz och Juan Sebastián Chamorro fortsatt ska hållas frihetsberövade.
 9. Frågan ställs till mig under ett av sommarens alla Pride–mingel, som i år kunde hållas i fysisk form, om än med vissa restriktioner.
 10. I ett gemensamt uttalande skriver över 60 länder – däribland Sverige – att de som vill lämna Afghanistan måste få göra det och att gränserna måste hållas öppna.
 11. En förhandling kommer att hållas i Lycksele tingsrätt klockan 13 på fredagen.
 12. Det måste stoppas nu och alla involverade borde hållas ansvariga”, skriver den brittiske prins William på Twitter.
 13. Under resan ska umgänget begränsas till en mindre krets och fysisk distans ska hållas till alla andra.
 14. De har träffat de tre personerna som hamnat i centrum av maktvakuumet – Henry, Joseph och Lambert – och uppmanat dem till en öppen och konstruktiv dialog, samt att val ska hållas inom kort.
 15. Det senaste året har mycket handlat om att ge stöd så att skolorna kan pandemianpassas, så att de kan hållas öppna med två meters avstånd mellan eleverna eller få distansundervisningen att fungera.
 16. Microsoft har precis bytt ut sin maskinpark i Azure–molnet till biffig Xbox Series X–hårdvara och vare sig den Iphone 12 Pro eller Ipad Pro (2021) jag använt kan hållas ansvariga för bekymren.
 17. Därmed fick Löfven en vecka på sig att antingen utlysa ett extra val, som då ska hållas inom tre månader, eller avgå.
 18. Ett extraval beräknas kosta 400 miljoner kronor och måste hållas inom tre månader från det att statsministern utlyser det.
 19. Ett uttalande skulle kunna göras, en ceremoni hållas, det vore en bra grund för framtiden.
 20. Under söndagen kommer fler förhör att hållas i ärendet, säger Peter Lindgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till VK.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?