Synonymer till högland

Högland kan beskrivas som ”(geologi) högt ovan havsytan belägen mark, förhöjt landområde”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av högland samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till högland

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till högland.

Vad är motsatsen till högland?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till högland.

Vad betyder högland?

 1. (geologi) högt ovan havsytan belägen mark, förhöjt landområde

Hur böjs högland?

 1. högland
 2. höglandet
 3. höglandets
 4. höglands
 5. högländer
 6. högländers

Hur kan ordet högland användas?

Det saknas exempel på hur högland kan användas.

Hur används ordet högland i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet högland används i vanlig text.

 1. I söder blir det främst som regn men det kan vara inslag av snö eller blötsnö ända ner över Stockholm och småländska höglandet.
 2. Temperaturen kommer att variera en del de närmsta dygnen och det blir kallt främst nattetid med minusgrader ända ner på småländska höglandet.
 3. Vi har ett nederbördsområde som drar in och i Svealand, norra Götaland och på småländska höglandet kan det falla som snö, säger Alexandra Ohlsson.
 4. Hårdast har borrarna drabbat skogarna omkring Kalmar och i Blekinge, men även på småländska höglandet, i Kronoberg och delar av Skaraborg.
 5. På småländska höglandet kanade bilar i diket, och träd föll över vägarna efter kraftig blåst.
 6. Det rör sig om ungefär fem centimeter och slaskigt på flera håll, med undantag för sydsvenska höglandet kring Jönköping där det kan ligga kvar.
 7. Låglandet vid västkusten har sitt eget mikroklimat som till skillnad från höglandet ofta bjuder på sol och värme.
 8. På onsdagen blir det blötsnö och regn i södra Sverige medan Sydsvenska höglandet och norra Svealand och uppåt får snöfall.
 9. På onsdagen väntas blötsnö och regn i södra Sverige, men på Sydsvenska höglandet och från norra Svealand och uppåt snöfall.
 10. Staffan Göthe beskriver hur lusten att skriva ändå gradvis återkommit, under promenaderna vid det ensligt belägna lantstället, där det småländska höglandet börjar.
 11. Det riskfyllda projektet att binda samman Atlantkusten med Paranás högland fortsatte dock av den unge ingenjören Rebouças från Bahia.
 12. Då ser man att normal ankomst för vinter för Götalands del, undantaget höglandet, är när vi kommer in i januari.
 13. Men att se en del av månens yta i Magnethusets teleskop, skimrande vit med hav och högländer, var mycket mer intensivt än att se det på ett fotografi.
 14. "Den har gått in över småländska höglandet, men även upp mot Mälardalen", säger Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket.
 15. Precis som drottningen gör när hon och skogvaktarens son kravlar över det skotska höglandet och skjuter kronhjort.
 16. West Highland Line bjuder på en halvdag i det skotska höglandet och dess sagolika natur med vattenfall, slottsruiner och grönklädda berg.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på högland