ha det bra

Ha det bra är synonymt med hej då och sköt om dig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ha det bra och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till ha det bra

ha det, hej då, sköt om dig

Motsatsord till ha det bra

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ha det bra.

Vad betyder ha det bra?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av ha det bra.

Böjningar av ha det bra

  1. ha det bra

Exempel på hur frasen ha det bra kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen ha det bra används i svenska tidningar

  1. Över att jag inte är elitidrottarstark längre (aspekten ålder och två autoimmuna åkommor tar jag tydligen inte in) och att jag då är en värdelös människa som tänker mer på att andra ska ha det bra men glömmer mig själv.
  2. Det är personalbrist, så jag är mån om att de ska ha det bra på arbetet.
  3. Är det inte skevt hur behovet av att manifestera smyger sig in mellan människor som borde vara trygga med att redan ha godkänt varandra? Har jag vänner på middag vill jag ju bara att de ska ha det bra och trivas med sig själva i mitt hem.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ha det bra är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hej då en synonym till ha det bra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.