ha roligt

Ha roligt är synonymt med förlusta sig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ha roligt och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till ha roligt

förlusta sig

Motsatsord till ha roligt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ha roligt.

Vad betyder ha roligt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av ha roligt.

Böjningar av ha roligt

  1. ha roligt

Exempel på hur frasen ha roligt kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen ha roligt används i svenska tidningar

  1. Vi har blivit tryggare med varandra, vi vågar experimentera mer och vi vågar ha roligt på ett annat sätt nu än när vi var var yngre.
  2. – Det var kul, faktiskt, Det kändes bra och det är alltid en ära att få vara med på OS, så då får man ju passa på att ha roligt också.
  3. Alla tycks lojala mot inställningen om att ha roligt – men inte för kul.
  4. Han var en väldigt stor faktor till att vi tog SM–guldet, han kan både skratta och ha roligt och vara en riktig tjurig vinnarskalle.
  5. – Den där spontana leken som fanns förr finns helt enkelt inte längre, det är så väldigt lätt att ha roligt utan att vara fysiskt aktiv.
  6. Erika Lust vill omdefinera genren så att den handlar om ha roligt och skönt, inte om att begå övergrepp på en passiv motpart.
  7. – Jag tror att om man säger nej som äldre syskon och visar att man kan festa och ha roligt utan att dricka så påverkar det vad det yngre syskonet väljer att göra.
  8. Varför inte ha roligt innan världen sprängs? Andra bevekelsegrunder syns i bokens täta väv av synpunkter.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ha roligt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förlusta sig en synonym till ha roligt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.