hajpa

Hajpa kan beskrivas som ”(vard., anglicism) överdrivet uppmärksamma”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hajpa och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till hajpa

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till hajpa.

Motsatsord till hajpa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hajpa.

Vad betyder hajpa?

 1. (vard., anglicism) överdrivet uppmärksamma

Böjningar av hajpa

 1. hajpa
 2. hajpade
 3. hajpades
 4. hajpar
 5. hajpas
 6. hajpat
 7. hajpats

Exempel på hur ordet hajpa kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet hajpa används i svenska tidningar

 1. Bolaget är ett av de mest hajpade på den hastigt växande marknaden för växtbaserade produkter som ska se ut som, smaka som och ha en konsistens som liknar kött.
 2. När Androidgrundaren Andy Rubin drog igång sitt nya företag Essential Phone blev det snabbt ett av de mest hajpade företaget i Silicon Valley.
 3. Han slog igenom 2017 med albumet ”Purgatory”, producerat av likaledes hajpade Sturgill Simpson, där låtarna bildar en självbiografisk berättelse.
 4. Elon Musk har varit bra på att hajpa Teslas eldrivna pickup Cybertruck redan långt innan lansering.
 5. * Flera hajpade nymodigheter saknas än så länge.
 6. Han spred bland sina strategiskt odlade kulturvänner ryktet om att boken var en ”nyckelroman”, satte de första förhandsexemplaren i händerna på bekanta recensenter och fick tidningarna att hajpa det ”efterlängtade” släppet i november 1879.
 7. Hikvision, Megvii och Sensetime är några av Kinas mest hajpade teknikbolag, både kända och kritiserade för sin tillverkning av övervakningsteknik.
 8. Även om man kan tro att det ska vara jättespeciella korvvarianter på menyn när ett ställe är så hajpat – är det bara egentligen helt vanlig korv med bröd som serveras här.
 9. Det hajpade tv–spelet ”Red dead redemption 2” säljer som smör, modehus som Calvin Klein och Isabel Marant fyller sina runways med läderfransar, den återfödda tv–succén ”Twin Peaks” bygger vidare på västerns mytiska naturnostalgi.
 10. En av vårens mest hajpade klubbkvällar var premiären av balladklubben True Love.
 11. Tuff start för Instagrams hajpade IGTVLive–tv i Instagram tycks inte vara den publikfriare man hoppats på.
 12. En tydlig karriärs­milstolpe var när gruppen anlitades av Kendrick Lamar för att lägga verser till spåret "Paramedic!" på det hajpade rapalbumet utgivet i samband med premiären av Marvel–­filmen "Black Panther".
 13. Lite i skymundan har Ludwig Göransson de senaste åren blivit en av de mest hajpade kompositörerna i USA.
 14. DN kartlägger semlans väg från reglerad fastlagsbulle till hajpat trendbakverk.
 15. – Årets fest i Göteborg med bland andra hajpade hiphop–hoppet Cherrie och göteborgska El Perro del Mar på Gothenburg Studios scen.
 16. Om Apple faktiskt tar livet av förra årets mest hajpade mobiltelefon så snart, återstår att se.
 17. I över tio år arbetade hon som designer på det hajpade modeföretaget Acne, innan hon rekryterades för att efterträda Ann Ringstrand, som grundade Hope 2001 tillsammans med Stefan Söderberg.
 18. Men för annonsörerna har den hajpade mediekanalen har aldrig exploderat i Sverige.
 19. – Det är ett väldigt hajpat område, särskilt när det gäller mänsklig hälsa.
 20. Det allra mest hajpade begreppet just nu är enligt Gartner maskininlärning.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hajpa är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.