Synonymer till Hallberg

Hallberg kan beskrivas som ”ett efternamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Hallberg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Hallberg

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Hallberg.

Vad är motsatsen till Hallberg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Hallberg.

Vad betyder Hallberg?

 1. ett efternamn

Hur kan ordet Hallberg användas?

Det saknas exempel på hur Hallberg kan användas.

Hur används ordet Hallberg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Hallberg används i vanlig text.

 1. Men inte om det sker till priset av ökad politisk styrning av den akademiska världen, skriver Anna Victoria Hallberg.
 2. Stoppa inte bara undan kuvertet, sade Karin Hallberg, chef för privatkundsmarknad på Fortum, till TT strax före jul.
 3. Regissören Freja Hallberg ville med verket ”Monolog för telefon” undersöka medborgarens relation och tillgång till den folkvalde.
 4. Anna Hallberg har läst en diktsamling som ofta handlar om åldrande och död, men med en försonande lätthet.
 5. Den här benämningen finns för många läkemedel så det är inte konstigt, säger Ebba Hallberg, gruppchef på enheten för läkemedelssäkerhet på Läkemedelsverket.
 6. Ann Linde har hänvisat frågor till nuvarande utrikeshandelsminister Anna Hallberg som tillträdde hösten 2019.
 7. Även den nya pjäsen, ”Det vilda”, har skapats i samarbete mellan regissören Sally Palmquist Procopé, dramaturgen Kristian Hallberg och ensemblen och hantverkarna på teatern.
 8. – Det är en stor lättnad, inte minst för våra nordiska medborgare som bor och verkar vid våra gränser, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg till SVT.
 9. Det är inte nostalgi, det är igenkänning och ogarderad medmänsklighet, skriver Anna Hallberg.
 10. Anitha Clemence och Nanna Olasdotter Hallberg debatterar influencers användning av barn och det stora sociala experimentet Instagram.
 11. – Vi har gripit en person misstänkt för försök till mord, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen.
 12. – Vi räknar med att man behöver fördubbla byggtakten till ungefär 5 000 bostäder per år i regionen, utifrån de tillväxtmål som finns, berättar Johan Hallberg, organisationen Byggföretagens regionchef för norra Sverige, för radion.
 13. Det var också en stor röra och brist på samordning och en fragmenterad organisation i staden, säger Jan Hallberg.
 14. Det kan vara oregelbunden menstruation, men det kan också handla om att man blöder efter klimakteriet, säger Ebba Hallberg, senior expert vid Läkemedelsverket, till TT.
 15. – Som tur är, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
 16. Personen är allvarligt skadad, men det är inte livshotande, sa Martin Hallberg, vakthavande befäl på polisen region väst, initialt.
 17. Vakthavande befäl Martin Hallberg beskrev på söndagsmorgonen natten som ”en vanlig helgkväll”, och trots rådande pandemi och utökade restriktioner blev det en hel del ingripanden.
 18. – Det är blåsigt väder att vänta, säger Moa Hallberg, meteorolog vid SMHI.
 19. – De flesta försäkringsbolag hade exkluderat reseskyddet under tiden UD avrådde, säger Gabriella Hallberg, jurist på Konsumenternas försäkringsbyrå.
 20. Martin Hallberg, vakthavande befäl i Västra Götaland, beskriver en natt med många larm och ärenden, men inget större och förhållandevis stillsamt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Hallberg

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Hallberg.

Bild med texten Hallberg