halvtå

Halvtå kan beskrivas som ”(dans) läge för foten då undersidan av tårna har golvkontakt men mellanfoten är upprest, det som av allmänheten kallas för att vara på tå, inom dans och balett i kontrast till heltå”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av halvtå och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till halvtå

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till halvtå.

Motsatsord till halvtå

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till halvtå.

Vad betyder halvtå?

  1. (dans) läge för foten då undersidan av tårna har golvkontakt men mellanfoten är upprest, det som av allmänheten kallas för att vara på tå, inom dans och balett i kontrast till heltå

Böjningar av halvtå

  1. halvtå

Exempel på hur ordet halvtå kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till halvtå är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.