Synonymer till handfull

Vi känner till en synonym till handfull. Ordet handfull är synonymt med näve och kan bland annat beskrivas som ”mängd som ryms i en hand”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av handfull samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till handfull

 1. näve

Vad är motsatsen till handfull?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till handfull.

Vad betyder handfull?

 1. mängd som ryms i en hand
 2. något av en storlek som får plats i en hand eller något i en kvantitet jämförbar med antalet fingrar på en hand

Hur kan ordet handfull användas?

Det saknas exempel på hur handfull kan användas.

Hur används ordet handfull i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet handfull används i vanlig text.

 1. – När en kommun i vår storlek behöver ett nytt ekonomisystem är det en handfull leverantörer i Sverige som kan leverera och det är inga stora skillnader i de olika tekniska lösningarna från dem.
 2. En handfull större vägar förstörts och blivit oframkomliga, bland annat E14 och E39.
 3. Även en av grosshandlarna bakom elbilspatentet, fabrikör Olof Öberg, noteras för en handfull patent, bland dem brandsprutan Assuranssprutan från 1883.
 4. Australian Open har nekat till att Djokovic ska ha särbehandlats, och bara en handfull av de totalt 26 personer med kopplingar till turneringen som har ansökt om att få medicinskt undantag från vaccinationskravet, har fått det beviljat, enligt AP.
 5. En stor skillnad jämfört med förra året då bara en handfull gäster hade bjudits in, men långt ifrån de fler än 50 000 som brukar fira på den världsberömda platsen.
 6. – Det kanske är fem – en handfull – som förefallit vara seriösa.
 7. En handfull av de mest omsatta aktierna gick mot strömmen, däribland Autoliv som gick upp 1,0 procent, medan Electrolux gick upp 0,3 procent och Sandvik 0,1 procent.
 8. Ur folkmassan hörs en handfull språk – tyska, engelska, ett låter ostasiatiskt, ett fjärde borde vara turkiska, ett femte måste vara franska.
 9. I samband med att Tokyoområdet stoppade publik tidigare i veckan öppnade arrangörerna för att den handfull tävlingar som genomförs på andra håll i landet skulle kunna tillåta åskådare.
 10. Utställningen visar en handfull homoerotiskt präglade verk av namn som Nils Dardel, Eugène Jansson och Gösta Adrian Nilsson, och i ett rum rullar en rad filmklipp, bland annat ett med Karl Gerhard i den gamla kuplettfavoriten ”Jazzgossen”.
 11. Att en handfull företagsmagnater slår mynt av att göra jorden obeboelig för resten av oss samtidigt som produktionen håller arbetare i slavlika förhållanden och bränner fossilt i det globala syd är en internationell klassfråga.
 12. En handfull profiler inom såväl Hamas som Palestinas islamiska jihad dödas också och flera strategiska platser slås ut.
 13. Han föddes 1933 i New York, dog 2003 i Kalifornien, och skrev förutom ”Mansklubben” bara ytterligare en roman och en handfull novellsamlingar.
 14. I ljuset av den första morgonsolen sågs en handfull människor kravla sig upp på stranden i den spanska exklaven Ceuta.
 15. Bergshamrabon Leena Saenz är 77 år gammal och står med en ryggsäck och en handfull skyltar utanför Solna stadshus.
 16. De sista 7 procenten är en handfull nordiska program och en polsk långfilm (som ironiskt nog har den engelska titeln ”Cold war”).
 17. Kanadensiska medier och en handfull amerikanska kritiker ifrågasatte därefter Rukmini Callimachis bedömning av sanningshalten i Chaudhrys berättelse.
 18. Efter debuten mot Brynäs, som slutade med förlust, blev det dock bara en handfull matcher för honom den säsongen.
 19. – Vi är oroliga över att de verkar specifikt rikta in sig på en handfull företag och göra det svårare att utveckla nya produkter för att stödja småföretag i Europa, säger Karan Bhatia, ansvarig för policyfrågor på Google.
 20. Det är uppenbart att vi har en handfull länder som drabbades väldigt hårt i våras.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är näve en synonym till handfull. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet handfull

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet handfull.

Bild med texten handfull