handgrepp

Handgrepp kan bland annat beskrivas som ”(ändamålsenligt) grepp, handrörelse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av handgrepp och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till handgrepp

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till handgrepp.

Motsatsord till handgrepp

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till handgrepp.

Vad betyder handgrepp?

 1. (ändamålsenligt) grepp, handrörelse
 2. grepp med handen
 3. (bildligt) tillvägagångssätt, förfaringssätt

Böjningar av handgrepp

 1. handgrepp
 2. handgreppen
 3. handgreppens
 4. handgreppet
 5. handgreppets
 6. handgrepps

Exempel på hur ordet handgrepp kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet handgrepp används i svenska tidningar

 1. Jag föreställer mig att gemene man kan producera vätgas med hjälp av förnyelsebar el, samt lagra vätgasen i små tuber som med ett enkelt handgrepp kan kopplas in i bilen.
 2. Till dem hör också den ofrånkomliga ”fyra små svanarnas dans” där trion upproriskt byter och bryter de välkända korsade handgreppen medan kompositören Mikael Svaneviks schvungiga Tjajkovskij–lån skänker dissonans.
 3. Karaktärer lånar tonfall, älskare lånar handgrepp.
 4. I utbildningen lär man ut ett särskilt handgrepp som kallas ”finska greppet”, något som minskat skadorna i både Finland och Norge.
 5. Skador som ska ha orsakats av handgrepp, slag eller fall.
 6. Mitt mål är alltså ett handgrepp runt mitt offers hals – ”antilopen” visar sig i sin tur besegrad genom att sluta sina ögon.
 7. Detaljen med handgreppet om penisen kommer från mannens egen berättelse – och den väljer domstolen att tro på i enlighet med resonemanget att det inte anses finnas tillräcklig stödbevisning för kvinnans berättelse.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till handgrepp är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.