handgriplig

Handgriplig är synonymt med handfast och kan beskrivas som ”utförd med händerna; påtaglig, tydlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av handgriplig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till handgriplig

handfast

Motsatsord till handgriplig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till handgriplig.

Vad betyder handgriplig?

 1. utförd med händerna; påtaglig, tydlig

Böjningar av handgriplig

 1. handgriplig
 2. handgripliga
 3. handgripligt

Exempel på hur ordet handgriplig kan användas

 1. kriget i Georgien gav en handgriplig demonstration av Rysslands styrka

Exempel på hur ordet handgriplig används i svenska tidningar

 1. – Jag var med på förra årets stora Ende gelände–aktion och gjorde det för att jag kände ett behov av att påverka mer handgripligt.
 2. Det är när människor som handlar i solidaritet förminskas till syltryggar som man med sina ordval öppnar dammluckorna för hat, hot och handgripligt våld.
 3. Där har jag hjälpt till handgripligt.
 4. Segerstedtinstitutets utbildning hade gett henne en rad konkreta förslag och handgripliga tips, till exempel om hur situationer som hotar att bli konfrontativa kan utnyttjas för att bjuda in till självreflektion.
 5. Å andra sidan, vad kan vi begära? Öğüt inte bara skildrar kampen på barrikaderna, utan är till och med villig att låta konsten utgöra demokratins handgripliga skyddsvall, hur ineffektiv den än må vara.
 6. Vi anser att det nu är dags att den flathet som politiker och rättsvårdande myndigheter uppvisat förändras på ett handgripligt sätt.
 7. "Girls will be girls" heter hennes handbok i feminism, egentligen ett sätt att bryta ner Judith Butlers teori till handgriplig praktik, och göra teoriikonen förståelig, till och med rolig, även för kompisarna hemma på den irländska puben.
 8. En av killarna räcker upp handen och påminner om att sexuellt våld inte bara handlar om handgripliga övergrepp.
 9. Greenpeace har stött handgripliga metoder för att underminera eller sabotera sådan vetenskap som de ogillar.
 10. Kombinationen bild och text gör det handgripligt och drabbande när det som syns till vardags ifrågasätts.
 11. Sexscenerna i slutet av "Buy bye, beauty", Hollenders filmade samlag med prostituerade, var ett sätt att berätta om detta på ett handgripligt sätt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till handgriplig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är handfast en synonym till handgriplig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.