handhavande

Handhavande är synonymt med hantering och skötsel.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av handhavande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till handhavande

hantering, skötsel, uppgift

Motsatsord till handhavande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till handhavande.

Vad betyder handhavande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av handhavande.

Böjningar av handhavande

  1. handhavande

Exempel på hur ordet handhavande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet handhavande används i svenska tidningar

  1. Enligt den dog han av polisens handhavande under gripandet.
  2. Vi har som jag sa, vi har gjort en noggrann utredning och vi har därför inte funnit några som helst skäl till att han inte ska arbeta som sjuksköterska och vi har inga avvikelser och vi har inga tillbud när det gäller hans handhavande av patienter.
  3. Personerna anklagas inte för brottslig verksamhet men deras handhavande ställer frågor om deras motiv med uppköp och pengatransaktioner i bolag som registrerats i skatteparadis, skriver tidningen.
  4. För att göra det krävs kunskap i handhavande av tekniska produkter, samt ett kritiskt och analyserande förhållningssätt till inne­hållet.
  5. De skyller männens död på Clintons "vårdslösa" handhavande av hemlig information som hon, mot reglerna, hade i sin privata e–postserver.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till handhavande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hantering en synonym till handhavande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.