harmoni

Synonymer till harmoni

ackord, balans, endräkt, enighet, hälsa, interaktion, jämvikt, jämviktsläge, komfort, musik, samklang, samspel, sämja, välbefinnande, välmående

Motsatsord till harmoni

disharmoni

Vad betyder harmoni?

 1. samklang av toner
 2. tillstånd som ger välmående genom att vara lugn, vacker och kanske nedtonad; tillstånd där flera objekt passar väl in i omgivningen och med varandra

Exempel på hur harmoni kan användas

 1. smäktande harmonier

Exempel på hur harmoni används i svenska tidningar

 1. ”Ängsliga, otrygga men framför allt en avsaknad på harmoni.
 2. De arton låtarna är en storslagen hommage till pophistorien, fylld av utsökta detaljer och mångbottnade harmonier och gitarrklanger.
 3. Men eftersom Chile, liksom Bolivia, är extremt ojämlika länder finns inga garantier att den nya konstitutionen ska födas i någon slags harmoni eller ens leda till någon harmoni.
 4. – Hade jag blivit så inspirerad av min tid i Asien att jag helt naturligt anammat ett formspråk? Jag forskade vidare och insåg att sättet ikebana hedrar en växt och strävar efter att skapa harmoni är precis vad jag gör.
 5. Det finns en trygghet och harmoni i årets Djurgården som saknats tidigare.
 6. Husby har mycket problem och bostadsområdena är otrygga men det finns en annan bild också, med ett centrum som har blivit tryggare och där det är harmoni.
 7. För att hitta harmoni i ögonblicket måste man vara minst sagt selektiv.
 8. De skapar ett lugn och en harmoni för den som är programledare vilket i sin tur märks hos publiken och som därmed har blivit ett av programmets kännetecken.
 9. – Från dag ett som jag kom in på Karlberg så kunde jag känna harmonin, säger Dimitriadis innan han lämnar träningsanläggningen på Karlberg.
 10. Tänk dig en nyvald president i Förenta staterna som i sitt installationstal efterlyser ett ”ekologiskt samhälle” som säkerställer ”harmoni mellan människa och natur”.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av harmoni

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är samklang en synonym till harmoni. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är disharmoni motsatsen till harmoni.