Synonymer till havsbotten

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av havsbotten samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till havsbotten

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till havsbotten.

Vad är motsatsen till havsbotten?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till havsbotten.

Vad betyder havsbotten?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av havsbotten.

Hur böjs havsbotten?

 1. havsbotten

Hur kan ordet havsbotten användas?

Det saknas exempel på hur havsbotten kan användas.

Hur används ordet havsbotten i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet havsbotten används i vanlig text.

 1. – Från hummertinorna på havsbotten går linor upp till flytbojar på havsytan.
 2. Ålgräsängarna är havets barnkammare, så det är mycket liv och rörelse på havsbotten.
 3. – Även om det bara skrapar i, vilket det garanterat redan har gjort på vissa tillfällen, är det som att hela havsbotten skyfflas bort.
 4. Större delen av fartyget ligger kvar på havsbotten.
 5. När projektet Seabed 2030 startade för tre år sedan var bara 6 procent av havsbotten kartlagd.
 6. Studien är ett samarbete med kinesiska forskare, som hittade de fossila skalen i en 525 miljoner år gammal havsbotten i sydvästra Kina.
 7. – Det har ju varit havsbotten i stora delar av Västsverige och när leran bildades i saltvatten fick den en typ av egenskaper som gjorde den väldigt känslig.
 8. I princip all kommunikation som sträcker sig utanför Sveriges gränser – oavsett om det är telefonsamtal eller e–postmeddelanden – färdas genom en kabel på havsbotten som Stig har varit med om att få på plats.
 9. Thomas Dahlgren, från Göteborgs universitet, och de andra i expeditionen hade för avsikt annat utforska och kartlägga det som lever på den unika havsbotten man fått tillgång till.
 10. Kommunen genomför en så kallad strandfodring – sand hämtas tillbaka från havsbotten – vart tredje år till en kostnad om cirka tio miljoner kronor.
 11. En av sensorerna är placerad vid Challengerdjupet vid Marianergraven och den andra ligger på havsbotten utanför den mikronesiska ön Yap i Stilla havet.
 12. – När vi tittade på de detaljerade kartorna och såg alla dessa utbuktningar på havsbotten trodde jag att fordonets sonar strulade.
 13. Hur läser man detta monster? Förslagsvis som när man letar snäckor på en havsbotten som ständigt grumlas av vågor.
 14. Organisationen hade först till uppgift kartlägga och sabotera de amerikanska Sosus–linjerna (system på havsbotten för att lyssna efter och lokalisera ubåtar), samt avlyssna kablar på botten, något även USA gör med hjälp av ubåtar.
 15. Den lilla bläckfisken ligger till synes oberörd drygt 900 meter ned på havsbotten och blickar tillbaka på de exalterade besökarna.
 16. Enligt Strøksnes är en sådan plastö också på väg att bildas i det avlägsna Barents hav uppe i norr, där till och med krabborna på havsbotten i dag har plast i magen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?