Synonymer till hemvist

Vi känner till 9 synonymer till hemvist. Ordet hemvist är en synonym till säte och residens och kan bland annat beskrivas som ”plats där man bor”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hemvist samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till hemvist

 1. boning
 2. bostad
 3. habitat
 4. hemort
 5. lokal
 6. lokalitet
 7. residens
 8. säte
 9. tillhåll

Vad är motsatsen till hemvist?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hemvist.

Vad betyder hemvist?

 1. plats där man bor
 2. plats, antingen på en geografisk karta eller en tänkt sådan (jfr politisk eller ideologisk hemvist), eller en organisation eller liknande, där någon eller något lever, förekommer, finns, arbetar eller hör hemma

Hur böjs hemvist?

 1. hemvist
 2. hemvisten
 3. hemvistens
 4. hemvister
 5. hemvisterna
 6. hemvisters
 7. hemvistet
 8. hemvistets
 9. hemvists

Hur kan ordet hemvist användas?

Det saknas exempel på hur hemvist kan användas.

Hur används ordet hemvist i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet hemvist används i vanlig text.

 1. Utställningen beskrivs som den största i världen och ska i vår få en tillfällig hemvist på Malmömässan.
 2. – Då vi delar samma vision och värdegrund så känner vi en stor trygghet i att våra duktiga medarbetare får en utvecklande hemvist hos RTS samt att leveransen till våra nuvarande kunder kommer fortsatt utvecklas på bästa sätt.
 3. De som ligger bakom bedrägerierna uppträder enligt byrån ofta som nystartade handelsföretag med hemvist utanför EU, vilket försvårar identifiering och utredning.
 4. Ytterligare en hårt drabbad delstat är Västbengalen, hemvist för det svarta darjeeling–teet.
 5. Fram till våren 2015 var han folkbokförd på samma Malmöadress som sina föräldrar och syskon, men i april 2015 ändrade Skatteverket Krayems folkbokföringsadress till ”utan känd hemvist”.
 6. Nu har han snurrat till det igen – 6g? Men när reportrar på stora amerikanska dagstidningar började googla så hittade de snabbt något som kallades 6G Flagship – ett stort och påkostat forskningsprojekt med hemvist vid Uleåborgs universitet.
 7. I ett allt mer utarmat kulturlandskap saknar många nyttodjur hemvist, den biologiska mångfalden minskar.
 8. En vanlig missuppfattning är att de utländska IT–jättarnas etablering av datacenter på svensk mark kringgår problematiken, men det är alltså molntjänstbolagets hemvist som avgör vilken lagstiftning som både er och era kunders data lyder under.
 9. Ny Teknik har tidigare bland annat berättat om en särskild mobilapp som samlar biometrisk data om uigurerna, liksom deras etnicitet, politisk hemvist, körkortsnummer och så vidare.
 10. Svenska utrikesdepartementet har varit i kontakt med anhöriga eller representanter för alla offer med hemvist i Sverige för att informera om processen och hur arbetet med identifiering och liknande fortlöper i Iran.
 11. En stor grupp väljare letar efter en ny politisk hemvist.
 12. Det norskägda rederiet har sitt säte i Göteborg och två bröder med hemvist i Västsverige misstänks ha utnyttjat insiderinformation om affären för olaglig aktiehandel.
 13. Den debatten behöver en hemvist i Sverige, och Aftonbladet kultur bör vara den platsen, säger Karin Pettersson till Aftonbladet.
 14. Oavsett vilket land ett svenskt barn befinner sig i kan socialnämnden i den kommun där barnet har sin ”hemvist” fatta beslut om ett omhändertagande i enlighet med LVU, lagen om vård av unga.
 15. Kartläggningen identifierar 194 kunder med konto i SEB och med hemvist utomlands – riskabla så kallade non–resident–kunder.
 16. ”SEB i Estland fick 2006 kritik och rekommendationer från den estniska finansinspektionen för hanteringen av kunder med hemvist utanför Estland.
 17. Svenska Läkaresällskapet har sin hemvist i en fastighet från 1906 intill en av stadens kyrkor.
 18. Många av dem kom inflyttande från gamla bondesamhällen i Göteborgs närområde medan spinneriet sysselsatte åtskilliga kvinnor med hemvist i Haga, Landala och Masthugget.
 19. Det finns ingen anledning för oss som tror på demokrati, oavsett övrig politisk hemvist, att öppna dörren för en antidemokratisk och människofientlig rörelse.
 20. Många av dessa problem är helt eller delvis orsakade av beslut som tas i rika länder, eller av aktörer med hemvist här.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är säte en synonym till hemvist. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?