Synonymer till Henles slynga

Henles slynga kan beskrivas som ”(fysiologi) den del av tubulussystemet i ett nefron som kommer efter proximal tubulus och före distal tubulus, går ner som i en slinga i njurmärgen och fyller en viktig funktion i skapandet av märgens osmotiska gradient som krävs för njurens förmåga att producera koncentrerad urin”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Henles slynga samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till Henles slynga

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Henles slynga.

Vad är motsatsen till Henles slynga?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Henles slynga.

Vad betyder Henles slynga?

  1. (fysiologi) den del av tubulussystemet i ett nefron som kommer efter proximal tubulus och före distal tubulus, går ner som i en slinga i njurmärgen och fyller en viktig funktion i skapandet av märgens osmotiska gradient som krävs för njurens förmåga att producera koncentrerad urin

Hur böjs Henles slynga?

  1. Henles slynga

Hur kan frasen Henles slynga användas?

Det saknas exempel på hur Henles slynga kan användas.Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?