heterosexuell

Synonymer till heterosexuell

straight, strejt

Motsatsord till heterosexuell

homosexuell

Vad betyder heterosexuell?

 1. som dras sexuellt till personer av motsatt kön, straight
 2. som känner sexuell attraktion endast till personer av motsatt kön, d.v.s. tillhör har vanligaste sexuella läggningen hos tvåkönade arter

Exempel på hur heterosexuell används i svenska tidningar

 1. Med stor komik och självkännedom beskriver Michael sin resa från en arg heterosexuell man som efter ett 28–årigt äktenskap med fru och adopterad son ska vänja sig vid sin inre bög.
 2. Många har levt i heterosexuella relationer, varit gifta och skaffat barn för att sedan komma ut sent i livet.
 3. Och vad är det för fel med den egentligen? Den visar väl bara att en heterosexuell man har omtanke om sin sexpartner?.
 4. Varför är det så förbannat svårt för dessa högutbildade heterosexuella kvinnor 35+ att hitta en partner att skaffa barn med? Något förenklat går svaret att sammanfatta i två punkter.
 5. Nina och Hans möts i ett skede när båda tror att livet i en heterosexuell relation var över för deras del.
 6. Anledningen till att det finns ett stort behov av ägg och spermier är att drygt tio procent av alla heterosexuella par har problem med fertiliteten.
 7. Jämfört med sina heterosexuella kamrater var sju procent av de ”sexuella minoritetsstudenterna” mindre benägna att fullfölja sin doktorsexamen, trots att de utgör en större andel under grundutbildningen.
 8. De är nästan alltid vita och heterosexuella.
 9. Även Marie Evertsson tror att en stor faktor till ojämställdhet i heterosexuella relationer är att pappor blir klappade på ryggen när de tar ansvar, medan normer om moderskap är starka.
 10. Några av mina favoritfilmer är gjorda av heterosexuella vita män.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av heterosexuell

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är straight en synonym till heterosexuell. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är homosexuell motsatsen till heterosexuell.