hetluft

Synonymer till hetluft

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till hetluft.

Motsatsord till hetluft

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hetluft.

Vad betyder hetluft?

I uttryck:

 1. är i hetluften = är i händelsernas centrum

Exempel på hur hetluft används i svenska tidningar

 1. Vänsterpartiet var ganska utanför i många år, men nu är man mitt i hetluften igen och det ger resultat, säger Blomgren.
 2. – Jag har suttit i den hetluften ett antal gånger.
 3. Det är en glad Ebba Andersson som är tillbaka i hetluften efter den skadade hon ådrog sig på försäsongen.
 4. När Puman installerades på Rådhustorget i Umeå nyligen hamnade den i hetluften under en diskussion om konst och ekonomi i kommunfullmäktige.
 5. Det utbröt en livlig debatt på kultursidorna i samband med Anna Odells uppmärksammade konstverk ”Okänd, kvinna 2009–349701”, som ingick i Konstfacks vårutställning 2009 och som slungade henne rakt in i den massmediala hetluften.
 6. – Men det var skönt att få ett par minuter i går (tisdag) i alla fall, att få komma in och känna lite på hetluften om jag nu får spela mot England, säger Krafth.
 7. Den nya Fedchefen Jerome Powell hamnade direkt i hetluften när han höll sitt första tvådagarsmöte i Washington tillsammans med de övriga ledamöterna i Federal Reserve.
 8. Volvobilarna hamnade genast i hetluften.
 9. Bolaget har hamnat i hetluften efter att uppemot 50 miljoner amerikanska Facebook–användare ska ha fått sin personliga information lagrad i en databas hos Cambridge Analytica, utan deras kännedom.
 10. i USA har hamnat i hetluften efter att gett en judisk bankirfamilj skulden för snöovädret i den amerikanska huvudstaden.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av hetluft

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.