hjälpa

Synonymer till hjälpa

assist, assistera, bidra, bistå, dämpa, förena, ge, handleda, hjälp, lindra, lätta, mildra, sammanföra, stödja, stötta, tillföra, underlätta, understödja, undsätta

Motsatsord till hjälpa

hindra, stjälpa

Vad betyder hjälpa?

 1. utföra en handling med syfte att underlätta något för någon annan
 2. rå för

Exempel på hur hjälpa används i svenska tidningar

 1. Han brann för juridiken och för att hjälpa andra.
 2. Det fanns ingen gemensam strategi för hur dessa människor skulle få sina skyddsskäl prövade eller hur medlemsstaterna skulle hjälpas åt med att bereda plats.
 3. Att kasta billiga krediter till förorenande industrier kommer inte att hjälpa Kina ur den ekonomiska krisen, det skapar bara en ny ekologisk kris, menar Shou Li.
 4. Koncentreringen av inkomst och egendom begränsades med hjälp av kraftigt progressiv beskattning, en mer jämlik tillgång till utbildning och sjukvård infördes.
 5. De båda misstänks för att ha hjälpt fordonsjätten Nissans före detta styrelseordförande Carlos Ghosn att fly från Japan i fjol.
 6. EU har försökt hjälpa och utfärdade riktlinjer, men tyvärr har inte kommissionen beslutsrätt över visum, hamnar och flygplatser i medlemsländerna, säger Fabrizio Barcellona.
 7. Det kan upplevas svårt att komma i direkt kontakt med och få snabb hjälp av sina globala IT–leverantörer.
 8. Under krisen har det synts tydligt på många håll att människor vill hjälpa till och dela med sig av det de har och kan.
 9. Väldigt många hör av sig och för att hjälpa fler ska barnrättsorganisationen utveckla en robot eller ”virtuell assistent” som chattar med barn i väntan på en mänsklig kurator.
 10. Men med hjälp av SEIIA hoppas man kunna komma ikapp omvärlden.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av hjälpa

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lindra en synonym till hjälpa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är hindra motsatsen till hjälpa.