Synonymer till hopp

Vi känner till 8 synonymer till hopp. Ordet hopp är en synonym till skutt och språng och kan bland annat beskrivas som ”språng, skutt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hopp samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till hopp

 1. dröm
 2. framtidstro
 3. förhoppning
 4. förväntan
 5. förväntning
 6. skutt
 7. språng
 8. önskan

Vilka ord betyder nästan samma sak som hopp?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till hopp. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. mål

Vad är motsatsen till hopp?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hopp.

Vad betyder hopp?

 1. språng, skutt
 2. önskan att något ska gå bra, förhoppning
 3. förflyttning under vilken kroppen lämnar underlaget för ett ögonblick; (överfört) lämna lucka i handlingen (tiden) i en bok, framställning eller liknande
 4. ramp avsedd att få användaren att ta en liten lufttur
 5. tro på förbättring

Hur böjs hopp?

 1. hopp
 2. hoppen
 3. hoppens
 4. hoppet
 5. hoppets
 6. hopps

Hur kan ordet hopp användas?

Följande exempelmeningar visar hur hopp kan användas.

 1. med ett raskt hopp var han över bäcken
 2. läkarna har gott hopp om att patienten kommer att bli frisk

Hur används ordet hopp i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet hopp används i vanlig text.

 1. Där finns det fortfarande så mycket hopp som man kan leva på i flera år.
 2. Mitt i sorgen över spruckna drömmar har det funnits något som gett hopp, nämligen 14–årige sonen Emil Jönssons framfart på tävlingsbanorna.
 3. Hjälten som lever i återskenet från en förlorad storhetstid, som hemsöks av minnen av hopp, ungdom, vitalitet och gemenskap – ”nowhere to run and nowhere to go”, som det heter i slutet på ”Born in the USA”.
 4. De senaste veckorna har Andersson ingått förhandlingar med båda partier i hopp om att säkra stödet.
 5. Tusentals migranter och flyktingar befinner sig vid gränsen mellan Belarus och Polen i hopp om att ta sig in i EU.
 6. – När man drog sig ur 2003 fanns det väldigt gott hopp om att det skulle bli fred i hela södra Sudan, den fredsprocess som ledde till självständigheten för Sydsudan hade då inletts, tillägger han.
 7. Det blir allt kallare i området och vi har inget hopp om en snabb lösning, säger Michail Mikolajczyk, styrelseledamot i polska Röda Korset, till TT.
 8. Kollegan Johan Danielsson (S) håller ända hoppet uppe om att kunna tvinga fram en avgörande omröstning om utskottets förslag i hela EU–parlamentet.
 9. Men om hoppet att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader ska leva vidare – ett övergripande mål för klimatkonferensen – behöver utsläppsminskningarna ske nu.
 10. Det är inte i förhandlingarna som hoppet finns, jag kommer aldrig känna hopp här.
 11. Mitt i den djupa sorgen och den stora saknaden skapar åtalet mot 17–åringen ett hopp om att få ett svar.
 12. I det trauma som vi som är från Kronogården upplevde efter attentatet så fanns ändå ett stort hopp om att detta skulle föra oss samman.
 13. Det ger mig ett stort hopp – och en ökad kamplust!.
 14. – Det lilla hoppet jag hade om att han lever försvann i går när han inte kom tillbaka, säger hon.
 15. Det är Yousaf Khans sista hopp.
 16. Tjöt av skratt åt kontrabasen! Hem och hopp i säng lite senare än vanligt.
 17. Kust­remsan behärskas av Hamas och hotas ständigt av krig med Israel, så många unga väljer att fly i hopp om ett bättre och tryggare liv utomlands, trots de överväldig­ande riskerna.
 18. Förfallet tilltar och nu sätter vissa medlemmar i bostadsrättsföreningen sitt hopp till ett antal nytillträdda styrelsemedlemmar.
 19. Brynäs Jaycee Gebhard såg till att hålla liv i tillställningen när hon minuten senare prickade in reduceringen – men i den andra perioden inledde Luleå en mäktig forcering som såg ut att släcka hoppet för Gävlelaget.
 20. Eftersom hans ena förälder är skriven i Sverige blev han dock den 6 oktober registrerad som svensk medborgare, med hopp om att därmed kunna genomföra fler aktiviteter i Sverige.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skutt en synonym till hopp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.