Synonymer till hoppa av

Vi känner till en synonym till hoppa av. Frasen hoppa av är synonymt med desertera.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hoppa av samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till hoppa av

 1. desertera

Vad är motsatsen till hoppa av?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hoppa av.

Vad betyder hoppa av?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av hoppa av.

Hur böjs hoppa av?

 1. hoppa av

Hur kan frasen hoppa av användas?

Det saknas exempel på hur hoppa av kan användas.

Hur används frasen hoppa av i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen hoppa av används i vanlig text.

 1. Charlotte Perrelli, 43, tvingades nyligen hoppa av musikalen "Pippin" på Malmö Opera av hälsoskäl.
 2. – På grund av krypskyttarna vågade inte chauffören stanna lastbilen, utan jag fick hoppa av i farten mitt i skogen och landade i en snödriva, berättar Jan.
 3. ”Så vi har bestämt oss för att hoppa av det här projektet som kippar efter luft, insvept in en allt solkigare sorgmantel.
 4. Den nya modellen innebär att passagerarna får hoppa av på en del av perrongen, passera id–kontrollen mitt på perrongen och sedan kliva på längre fram på samma plattform.
 5. Assisterande tränaren Pär Hellenberg fick kicken och då valde huvudtränaren Micke Johansson att visa sällsynt solidaritet och hoppa av i Vita Hästen.
 6. En av de som var och startade bolaget är Niklas Adalberth, som var vice–vd i företaget fram till 2015, då han bestämde sig för att hoppa av och i stället satsa på att arbeta med välgörenhet.
 7. Då blev den mongoliske fristilsbrottaren Ganzorig Mandakhnaran så glad att han började hoppa av glädje och sträcka armarna i luften.
 8. En utmaning om posten från hjälporganisationens vice ordförande, Lise Bergh, är enligt Palm, ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm, orsaken till att hon väljer att hoppa av som kandidat.
 9. Det verkar dock vara klart att Fredrik Arvidsson, som varit chef för Evry i Stockholm och region Norr, och en av de som tidigt valde att hoppa av i samband med omorganisationen, kommer att bli vd för det nya bolaget.
 10. –För tre år sedan sa socialtjänsten till mig att hoppa av min gymnasieutbildning som jag hade börjat på igen, för att istället stå till arbetsmarknadens förfogande.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är desertera en synonym till hoppa av. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?