Synonymer till hoppar av

Hoppar av kan beskrivas som ”lämnar ett land, ett parti  e.d.”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hoppar av samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till hoppar av

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till hoppar av.

Vad är motsatsen till hoppar av?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hoppar av.

Vad betyder hoppar av?

 1. lämnar ett land, ett parti  e.d.

Hur böjs hoppar av?

 1. avhoppad
 2. avhoppads
 3. hoppa av
 4. hoppade av
 5. hoppar av
 6. hoppat av

Hur kan frasen hoppar av användas?

Följande exempelmeningar visar hur hoppar av kan användas.

 1. många oppositionella i Östeuropa hoppade av till Väst före 1989

Hur används frasen hoppar av i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen hoppar av används i vanlig text.

 1. I helgen sändes en 60 minuter lång intervju i australiensisk tv med en person som uppger sig vara en avhoppad kinesisk spion.
 2. Brigadgeneralen Mutinhiri meddelade överraskande förra veckan att han hoppar av regeringspartiet Zanu–PF, och att han ställer upp som presidentkandidat i det nybildade NPF.
 3. En orsak är oron för ett handelskrig i spåren av president Donald Trumps tullhot, som fått nytt bränsle när hans ekonomirådgivare Gary Cohn hoppar av – en rådgivare som är emot ståltullarna.
 4. Beslutet har rört upp starka känslor inom partiet och nu rapporterar UNT att att Yekbun Alp, Vänsterpartiets vice distriktsordförande i Uppsala län, hoppar av i protest.
 5. En numera avhoppad nazistledare, Peter Sundin, har berättat hur han och hans kompisar när de gick i högstadiet hade tydliga rasistiska och extremistiska åsikter.
 6. Att en ledamot hoppar av och går över till ett annat parti är än mer bedrägligt.
 7. De flesta stannar i några år men hoppar av för de inte orkar med arbetskulturen som finns på många byggarbetsplatser.
 8. Den tyska politikern Arthur Wagner, som suttit i styrelsen för högerpopulistiska Alternativ för Tyskland (AFD) i Brandenburg, hoppar av styrelsen och konverterar till islam.
 9. Den förre forwardsprofilen hoppar av från tjänsten och återgår till jobbet som junioransvarig i klubben.
 10. Nicole Kidman är dock avhoppad medlem sedan länge.
 11. Ett orosmoln är att president Donald Trump, som ju aviserat att USA hoppar av Parisavtalet, gjort klart att USA inte tänker betala till utvecklingsländerna framöver.
 12. För att minska avhoppen från lärarutbildningarna och motverka att nyutexaminerade lärare hoppar av yrket vill Moderaterna satsa på att höja kvaliteten på praktiken inom lärarutbildningarna.
 13. Men trots strul med en avhoppad kedja i OS–debuten var U23–världsmästaren med i täten i Rio.
 14. Den som är sugen på mer äventyr hoppar av i Flåm och åker den 2 mil långa Flåmsbanan, en av världens brantaste järnvägslinjer.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?