Synonymer till hotelse

Vi känner till en synonym till hotelse. Ordet hotelse är synonymt med hot och kan bland annat beskrivas som ”hotfullt yttrande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hotelse samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till hotelse

 1. hot

Vad är motsatsen till hotelse?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hotelse.

Vad betyder hotelse?

 1. hotfullt yttrande
 2. fara, hot

Hur böjs hotelse?

 1. hotelse
 2. hotelsen
 3. hotelsens
 4. hotelser
 5. hotelserna
 6. hotelsernas
 7. hotelsers
 8. hotelses

Hur kan ordet hotelse användas?

Det saknas exempel på hur hotelse kan användas.

Hur används ordet hotelse i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet hotelse används i vanlig text.

 1. Migrationsverket noterar att den bevisning du anför till stöd för uppgifterna utgörs av skärmdumpar från bilder och hotfulla kommentarer på sociala medier samt egna översättningar av hotelser.
 2. Det handlar om mord och mordförsök, drogpåverkade lastbilschaufförer samt hotelser och förföljelse.
 3. EU–kommissionen offentliggjorde på onsdagen en lång lista på amerikanska produkter som kan beläggas med 25–procentiga tullar om Donald Trump gör allvar av sina hotelser, däribland whisky, apelsinjuice och jeans.
 4. "Han berättar att aktuell brottsmisstanke rör sig om en handling som han, under hotelser av tre män, upplevt sig tvingad att utföra", står det i Frivårdens yttrande.
 5. ”Ja, den jävla tönten går bort totalt och bör helst byta trottoar hädanefter”, skrev Johansson om Karlsson, vilket denne tolkade som en hotelse om fysiskt våld.
 6. Det beror på att offret, en 57–årig man från Bulgarien, inte tvingades in i en bil med fysiskt våld, utan genom hotelser som de båda männen uttalade.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hot en synonym till hotelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?