Synonymer till Houston

Houston kan beskrivas som ”den största staden i delstaten Texas i USA”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Houston samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Houston

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Houston.

Vad är motsatsen till Houston?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Houston.

Vad betyder Houston?

 1. den största staden i delstaten Texas i USA

Hur kan ordet Houston användas?

Det saknas exempel på hur Houston kan användas.

Hur används ordet Houston i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Houston används i vanlig text.

 1. Minst två förundersökningar har inletts efter de åtta dödsfallen på musikfestivalen Astroworld i amerikanska Houston.
 2. Åtta personer har dött och ett flertal har skadats på en musikfestival i Houston, Texas.
 3. Fyra svenska amatörer hade kvalificerat sig för golfklassikern US Open som avgjordes i Houston, Texas.
 4. En kvinna från Houston skrev att ”ni borde överväga huruvida ni ska byta fokus från att berätta för läsarna vad de ska tycka, till att ta reda på vad läsarna (och icke–läsarna) tycker”.
 5. GVA Consultants såldes 2001 till den amerikanska konsultjätten KBR i Houston och 2016 stängdes kontoret i Göteborg med 125 anställda.
 6. I Floyds hemstad Houston samlades under dagen tusentals människor för en manifestation organiserad av hans familj och vänner.
 7. På midsommarafton kan den hugade slå till på bland annat pianon en gång ägda av så olika artister som Johnny Cash och Liberace eller kläder burna av Madonna, Whitney Houston och Elton John.
 8. Nasa flyger hem Jessica Meir till basen i Houston i Texas.
 9. Genom att skriva för artister som Céline Dion, Cher, Aerosmith, Whitney Houston, Beyoncé och Lady Gaga samt få elva Oscarsnomineringar för sina låtar till Hollywood–filmer, har hon fullbordat konsten att göra powerballader.
 10. ”Popkvinnor från Siw Malmqvist till Whitney Houston”.
 11. Golf, US Open, damer, Houston, 4–7.
 12. Två personer har dött efter att gärningsmän öppnat eld i Houston, Texas på fredagskvällen, rapporterar amerikanska NBC News.
 13. En uppmärksammad infekterad konflikt mellan den amerikanska basketligan NBA och Peking startade när Houston Rockets general manager Daryl Morey på Twitter gav sitt stöd åt Hongkongs proteströrelse.
 14. Hans karriär tog skruv precis i början av decenniet, då han befriad från nostalgi och ett konservativt hiphop–tänk, omdefinierade New Yorks hiphop–scen och blåste nytt liv i den genom att mixa Harlem med Houston.
 15. Jobbet nu består alltså i att attrahera specifika och stora communities, som till exempel nigerianer i Houston, kubaner i Miami och etiopier i Washington DC.
 16. Gordie Howe var 45 år när han gjorde comeback, med Houston Aeros 1973 i nystartade WHA–ligan.
 17. Några timmar senare gick han på baseboll för att se Washington Nationals ta emot Houston Astros i World series, finalen i den amerikanska proffsligan.
 18. Seriens skapare gör dessutom en referens till basketlaget Houston Rockets, vars tränare Daryl Morey uttryckte stöd för protesterna i Hongkong, vilket ledde till att lagets matcher inte visade i kinesisk tv.
 19. Thembi Kgatlana, som spelar i amerikanska Houston, gjorde segermålet i slutet av matchen.
 20. Närmare 7 miljoner människor bor i Houston med förorter.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Houston

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Houston.

Bild med texten Houston