hov

Hov är synonymt med regering och kan bland annat beskrivas som ”den nedersta delen av tårna hos vissa djur, t.ex. hästar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hov och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till hov

regering

Motsatsord till hov

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hov.

Vad betyder hov?

 1. den nedersta delen av tårna hos vissa djur, t.ex. hästar
 2. en kungs eller drottnings omgivning och uppvaktning
 3. den hornbeklädda delen av foten hos uddatåiga hovdjur (i synnerhet häst)
 4. högt uppsatt (i synnerhet furstlig eller kunglig) persons bostad och närmaste omgivning; furstlig persons uppvaktning och betjäning

Böjningar av hov

 1. hov
 2. hovar
 3. hovarna
 4. hovarnas
 5. hovars
 6. hoven
 7. hovens
 8. hovet
 9. hovets
 10. hovs

Exempel på hur ordet hov kan användas

 1. hovet meddelade att drottningen nedkommit med en son

Exempel på hur ordet hov används i svenska tidningar

 1. Det uppger brittiska hovet som nu avslöjar fler detaljer om den privata ceremonin.
 2. Våren har inneburit ett stort ekonomiskt tapp – och hovet tror att de också kan påvekas framöver av det minskade turisttrycket.
 3. "Mot bakgrund av att det planerade firandet i Köpenhamn är inställt har Kungen, som är Drottning Margrethes kusin, tillsammans med Drottningen och övriga Kungafamiljen skickat privata gratulationer", skriver hovet i ett mejl till TT.
 4. Margareta Thorgren, hovets informationschef, har tidigare inte velat gå in på varför paret flyttar.
 5. – De har gjort en förflyttning och flyttat till ett annat hus, men på samma ställe i Florida, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
 6. Sedan dess har Meghan och Harry nått en uppgörelse med hovet som går ut på att de är fria att åta sig kommersiella uppdrag så länge som kungahusets värderingar uppfylls.
 7. I ett känslomässigt tal, som lagts ut på prinsparets Instagramkonto , berättar prins Harry för första gången om uppgörelsen med det brittiska hovet.
 8. Separationen med hovet är trots allt historisk och kommer att bli vägledande för brittiska kungligheter som inte trivs med formaliteterna.
 9. Prinsparet uppgav också att de strävar efter att bli ekonomiskt oberoende av hovet.
 10. Enligt en källa till The Times ser han gärna att paret fortsätter att ha någon form av roll inom hovet.
 11. På Instagram skriver prinsparet att de strävar efter att bli ekonomiskt oberoende av hovet.
 12. Ekstrabladet har i samband med granskningen frågat det danska hovets kommunikationsavdelning varför drottning Margrethe och de andra i kungahuset inte sparar mer på sina CO2–utsläpp.
 13. Hertigen av Edinburgh har tagits in på King Edward VII–sjukhuset i London, meddelade det brittiska hovet i ett pressmeddelande.
 14. Schikaneder skrev vanligtvis främst lustspel och sångspel och ”Trollflöjten” är redan från början en betydligt mer folklig opera än annat som skrevs åt hov och adel.
 15. Han är händig, ett arv efter pappa Magnus, mamma Margareta jobbar som informationschef vid hovet, och har byggt liften själv.
 16. Uppgifterna fick så stor spridning att hovet tvingades gå ut och dementera dem.
 17. Servisen, från Hackman–Rörstrand Gustafsberg, är designad av Karin Björquist, skriver hovet på sin hemsida.
 18. För när Pär Lagerkvists ”Dvärgen” publicerades 1944 tolkades handlingen om en dvärg vid en italiensk renässansfurstes hov mot bakgrund av nazismen.
 19. På tisdagen, mindre än ett dygn efter att kommunikén utgått, är de fem aktuella barnbarnens flikar redan borttagna från hovets hemsida, något som Svensk dam var först att skriva om.
 20. Det ska ha varit något som kungen gick med på och gav sin tillåtelse till, trots att det inom hovet ska ha funnits delade meningar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hov är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är regering en synonym till hov. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.