Synonymer till hovsam

Vi känner till 4 synonymer till hovsam. Ordet hovsam är en synonym till måttfull och behärskad och kan beskrivas som ”som visar måttfullhet eller hänsyn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hovsam samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till hovsam

  1. behärskad
  2. hänsynsfull
  3. modest
  4. måttfull

Vilka ord betyder nästan samma sak som hovsam?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till hovsam. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

  1. sansad

Vad är motsatsen till hovsam?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hovsam.

Vad betyder hovsam?

  1. som visar måttfullhet eller hänsyn

Hur kan ordet hovsam användas?

Det saknas exempel på hur hovsam kan användas.

Hur används ordet hovsam i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet hovsam används i vanlig text.

  1. Många EU–vänner menar att hans journalistik kom att driva fram en mer EU fientlig opinion i Storbritannien, medan Brexitörer menar att fler journalister borde ha en mindre hovsam ton mot kommissionen.
  2. Bara vid tre tillfällen under det 30 minuter långa samtalet tillåts en hovsam reporter skjuta in ett par mjuka frågor.
  3. När jag visade att jag menade allvar med att göra det de bett mig om, och inte längre rapporterade lika hovsamt och inställsamt mot kommunerna och landstingen som tidigare, och det ledde till politiska reaktioner.
  4. ”Intressant nog har ingen kommunistisk despot behandlats så hovsamt av sin samtid, och fortfarande har ingen ett sådant gott eftermäle, som Tito”, skriver Kjell–Albin Abrahamson i denna artikel om Titios brutala fångläger.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är måttfull en synonym till hovsam. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på hovsam

Bild till ordet hovsam

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet hovsam.

Bild med texten hovsam