humoristisk

Humoristisk är synonymt med lustig och rolig och kan bland annat beskrivas som ”präglad av humor, skämtsam”. Ordet är motsatsen till humorlös.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av humoristisk och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till humoristisk

humorfylld, komisk, kvick, lustig, rolig, skojig, skämtsam

Motsatsord till humoristisk

humorlös

Vad betyder humoristisk?

 1. präglad av humor, skämtsam
 2. som innehåller humor; som kan associeras med humor

Exempel på hur ordet humoristisk kan användas

 1. en humoristisk film
 2. en humoristisk kommentar

Exempel på hur ordet humoristisk används i svenska tidningar

 1. När han som ständig sekreterare fortsatte skriva personliga, milt humoristiska inlägg befästes bilden av honom som en ovanligt tillgänglig tungviktare.
 2. Sedan kan jag ha åsikter i det jag gör, på ett humoristiskt sätt.
 3. Den bok som fascinerat mig mest är ”Lewis resa” – om Lewi Pethrus och Sven Lidman – humoristisk i sina färgrika scener från den svenska modernitetens brytningstid.
 4. Vi ville göra det på ett sätt som vi uppfattar som humoristiskt och lättillgängligt, som alla kan ta till sig, sade han i november 2019.
 5. ”Man kan inte anta att en humoristisk satir har förmågan att försvaga kristna värderingar, som existerat i 2.
 6. – Det blev en salig blandning av amatörer och professionella till sist, berättar Ladj Ly, som inkorporerat både våldsamma och svart humoristiska ögonblick från kvarterens historia.
 7. Du lyfter det humoristiska i skildringen av kulturkrockar och rasism.
 8. Vissa situationer är komiska och då är jag kanske lite humoristisk och ironisk.
 9. Hjärtknipande, kärlekshyllande skilsmässodrama med humoristisk udd.
 10. Gruppen, som i dag har drygt 300 medlemmar, innehåller humoristiska bilder, frågor, observationer och ”felpubliceringar”, allt med syfte att härma äldre personers sätt att föra sig på sociala medier.
 11. Panik i tomteverkstan är en humoristisk skildring av julbestyren i tomtebyn på Nordpolen, beskriver julkalenderns skapare Thomas Claesson och Fredde Granberg.
 12. Givetvis är hon osedvanligt begåvad och mogen men också klok, resonerande, ödmjuk och humoristisk trots hennes stora allvar.
 13. Jag håller på med Instagram för jag tycker att det kan bli väldigt humoristiskt med bilder och text.
 14. När snacket kommer igång runt fikaborden haglar förslagen, några mer humoristiskt orienterade än andra – och skrattet förlöser.
 15. En personlig, öppenhjärtig och, trots allt, humoristisk monolog om Kardos liv.
 16. Tack vare hans humoristiska och smidiga sätt blev det alltid lika roligt att se med vilken glädje han och vi andra togs emot av vingårdarnas producenter.
 17. Det finns flera företag som erbjuder dem, men först – och fortfarande bäst – är Taste of Prague, som bjuder på en både lärorik och humoristisk halvdag med mer mat och dryck än man orkar få i sig.
 18. Laurie Penny har i ETC gjort sig känd hos den svenska publiken som en av våra mest kompromisslösa och humoristiska (!) feministiska röster.
 19. Bauers humoristiska och teatrala sida från tidigare verk som ”(Big girls do big things)” och ”ELEANOR!” känns igen, utan att bli vare sig musikal eller opera.
 20. Genom att bland annat vända och vrida på könsrollerna blir Taubetexternas problematiska inslag synliga, ofta i en mer humoristisk dager.
 21. Liknelserna ur i första hand Matteusevangeliet iscensätts som humoristiska sketcher.
 22. Med hjälp av sång, dans och humoristiskt allvar presenteras ett kollage av demokratirelaterade sketcher, där den röda tråden är mer trasslig än rak.
 23. Hon har retat och roat redan från början, med rappt munläder och en humoristisk ingång även till allvarliga ämnen.
 24. Lundakarnevalens kommunikationschef Sara Ramberg säger till Sydsvenskan att hon inte känner till brevet och att det kanske är en humoristisk anspelning på årets tema, "Imaginalkarneval".
 25. Vackert, varmt och humoristiskt, tycker fansen.
 26. Hon har ju själv gjort rollen och vet var gränserna går för att kunna framställa elakhet på ett humoristiskt vis.
 27. För Björn var humoristisk, charmig, trevlig och en smula galen, på ett positivt sätt.
 28. – Låten och numret är beroendeframkallande, otroligt humoristiskt och går genom tv–rutan.
 29. Enastunden pratar han om det som ligger nära, för att i nästa sväva ut i intensiva utläggningar om politik och samhälle, ofta med humoristiska formuleringar nära till hands.
 30. Med avstamp i Kent Anderssons och Bengt Bratts dramatik och poesi utforskar hon, tillsammans med den åtta man starka ensemblen, sambandet mellan kommunikation och kroppsspråk i en humoristisk dansteater.
 31. Owe var en generös och underbar vän, han var humoristisk och hade alltid glimten i ögat.
 32. Vi följdes åt, jag och min genomgoda, humoristiska kära vän, genom alla år.
 33. Hans vassa och humoristiska penna har skrivit ett stort antal debattartiklar, krönikor, blogginlägg och rapporter – både på prosa och vers.
 34. Idina Menzel introducerade då Travolta genom att humoristiskt kalla honom Glom Gazingo.
 35. Hon tog bland annat initiativ till vandringspristävlingar för damerna och även tävlingar med humoristiska inslag.
 36. Han var en väldigt humoristisk och rolig person och gillade musik.
 37. Men nutiden är trots de inre och yttre hinder som seniorerna konfronteras med ändå mestadels ett stort mys, fyllt av humoristiska dialoger och värme.
 38. Simittchiev har oftaen humoristisk twist och ett uttalat sinne för effekter, som när han lät måla Munkgatan vid Malmö konsthall i regnbågens färger.
 39. De hejdlösa visionerna som riskerar slå slint skildras med humoristisk underskruv, men trots det spännande temat händer det att berättandet i de här sviterna blir lite för schematiskt, närmast karikerande.
 40. Hon var noggrann, tydlig, lite sträng, stram och samtidigt oerhört humoristisk.
 41. I motiveringen understryks särskilt ditt pedagogiska och humoristiska sätt att förmedla kunskap – är forskare för humorlösa och tillkrånglade?.
 42. Han tar upp en digitalkamera och tar en bild på oss för att kunna spara besöket från Kvällsposten bland alla andra noggrant och humoristiskt bokförda minnen i de många pärmarna i bokhyllan.
 43. Netlflix har hittills beställt två säsonger av serien, som blir mörkare än sin humoristiska föregångare.
 44. Nils var en lågmäld och humoristisk person.
 45. – Anne Carson är lekfull och humoristisk samtidigt som hon är skarp.
 46. En gång i tiden kallades 40–talister mycket målande och humoristiskt för “Jätteproppen Orvar”.
 47. Nominerade för sin humoristiska samhällskritik med allvar och normkritik i botten.
 48. Jag var ju så världsvan och oblyg, hade gott självförtroende och en humoristisk självdistans.
 49. Edward var en kunnig, intresserad och humoristisk vän och kollega med glimten i ögat som tyvärr har gått ur tiden alltför tidigt.
 50. Hans humoristiska iakttagelser förmedlades dock med en försonande värme.
 51. – Med årets julkampanj vill vi på ett humoristiskt sätt lyfta hur olika perspektiven på vad som är en katastrof är.
 52. Han säger i första avsnittet att han är död inombords och att han därför inte kommer att ha några problem med att döda dem även om han humoristiskt döpt den till Vickan och Madde.
 53. Den nya serien ska bli mörkare än sin humoristiska föregångare.
 54. Här startade han supporterbloggen "Bara Ben" som punktmarkerade IFK Göteborg med humoristisk touch.
 55. I den sista romanen, ”Visst hopp”, har stämningen återigen skiftat, och jag kommer att tänka på Virginia Woolfs skarpa och humoristiska skildringar av brittiskt salongsliv.
 56. Dessa känsliga ämnen kräver att man som politiker inte har ett slarvigt språk och har tänkt igenom sina formuleringar, berättar Lid Falkman – framför allt om man samtidigt vill försöka vara humoristisk.
 57. Och hon har en skarp, humoristisk blick.
 58. Det återstår att se, men i bästa fall kan ”Juicebaren” bli en välbehövlig och humoristisk blottläggning av och drift med just den ”PK–agenda” hatarna redan tror sig kunna se i serien.
 59. Hos Mo Yan brukar även djuren få komma till tals, i en naiv stil, som är mycket humoristisk.
 60. Kaisen låter adoptivföräldrarna uttala sig trubbigt generaliserande om Danmark och vädra fördomar om den biologiska modern som förtappad, med absurt humoristiskt resultat.
 61. Den överdådiga rokokospegeln i guld blir ett pråligt humoristiskt inslag bland konstverk målade på drivved och den centrala våningssängen i allmogestil vars inre klätts med en gammal dalatapet.
 62. Det är vasst, hårt och skruvat, men ändå levererat med en humoristisk godmodighet som gör den spattiga New Wave–proggen riktigt charmerande.
 63. Bland annat kommer skådespelaren spela huvudrollen i en humoristisk reklamfilmsserie.
 64. De har fokus på denim och visar upp Cissi Forss humoristiska sida.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till humoristisk är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lustig en synonym till humoristisk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är humorlös motsatsen till humoristisk.