Synonymer till hybridbil

Hybridbil kan beskrivas som ”bil som kan drivas både med el och bensin”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hybridbil samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till hybridbil

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till hybridbil.

Vad är motsatsen till hybridbil?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till hybridbil.

Vad betyder hybridbil?

 1. bil som kan drivas både med el och bensin

Hur kan ordet hybridbil användas?

Det saknas exempel på hur hybridbil kan användas.

Hur används ordet hybridbil i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet hybridbil används i vanlig text.

 1. Laddbara hybridbilar ökar också, ökningen är 8,4 procent under kvartalet.
 2. Ann Van Damme är Technical Expert in Production and Electrified Vehicles och jobbar huvudsakligen projektkopplat till montering av Volvo Cars framtida batteri– och hybridbilar.
 3. – I det fallet såg vi att en elbil faktiskt kan vara billigare att ha under tre år än en bensin–, diesel– eller hybridbil.
 4. När vi startade utvecklingen av hybridbilar på 90–talet så delade vi inte teknikutvecklingen med utomstående tillverkare.
 5. Vi investerar sedan lång tid tillbaka i hybridbilar, använder klimatneutrala servrar, miljövänlig hårdvara och ser över alla inköp.
 6. ”Så nu blir det skärpta regler som gör att man i princip kan utesluta bilar som inte är hybridbilar, rena elbilar eller gasbilar”.
 7. Totalt räknar Ford med att lägga 115 miljarder kronor på att till slutet av 2022 ta fram elbilar och då inkluderas hybridbilar som även har förbränningsmotor.
 8. I dagens Bonus–Malus–system riktar staten samtliga ekonomiska morötter till att subventionera batteri– och hybridbilar.
 9. – Om man tittar på elbilar så var det ingen som tog dem på allvar innan Tesla kom ut på vägarna – och för hybridbilar gällde samma sak med Toyotas Prius och Lexus.
 10. Ford har planerade investeringar på mer än 100 miljarder kronor, och Match E (om det nu blir namnet) är den första av totalt 40 el– och hybridbilar som ska lanseras globalt till 2022.
 11. Men denna nya enhet och bolag skapar också bättre resurser för utvecklingen av våra hybridbilar, säger Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars.
 12. Innerst inne är det här nog en bil för mig, men prislappen, miljöångesten och identitetskrisen den framkallar kommer nog få mig att välja en två, tre år gammal hybridbil i stället när mitt första bilköp stundar.
 13. Så de som står bakom kamerorna åkte nattåg upp från Stockholm och väl på plats så hyrde de elbilar och hybridbilar, säger Heidi Andersson.
 14. Honda har exempelvis visat en motor för hybridbilar som tillverkas utan terbium och dysprosium, och nu har den japanska kollegan och konkurrenten Toyota presenterat en liknande teknik.
 15. Strategin är att få bättre skalekonomi genom att använda samma grund, och förutom att nyheten delar komponenter så är motorn utformad för integrering i plug–in hybridbilar.
 16. – Vad gäller tillverkningen av el– och hybridbilar är många konkurrenter längre framme.
 17. Bara 2 procent uppger att de i dag kör el– eller hybridbil.
 18. Innan elbilsframtiden är här kommer dock Ferrari säkerligen beta av hybridbilar i olika versioner.
 19. Dock inte av ovanstående märken, utan främst av inhemska biltillverkare som BYD, och till stor del av hybridbilar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet hybridbil

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet hybridbil.

Bild med texten hybridbil