hygglig

Hygglig är synonymt med just och juste och kan bland annat beskrivas som ”kamratlig, bussig”. Ordet är motsatsen till taskig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hygglig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till hygglig

bussig, hjärtlig, hyfsad, just, juste, någorlunda, okej, rar, resonabel, rimlig, skaplig, snäll, sympatisk, trevlig, välvillig, vänlig

Motsatsord till hygglig

taskig

Vad betyder hygglig?

 1. kamratlig, bussig
 2. ganska bra
 3. som är vänlig och välvillig
 4. rimligt god; fördelaktig
 5. anständig, respektabel

Böjningar av hygglig

 1. hygglig
 2. hyggliga
 3. hyggligare
 4. hyggligast
 5. hyggligaste
 6. hygglige
 7. hyggligt

Exempel på hur ordet hygglig kan användas

 1. Vill du vara hygglig och hjälpa mig med disken?
 2. ett hyggligt resultat

Exempel på hur ordet hygglig används i svenska tidningar

 1. Framförallt i vardagslunk som på promenad till jobbet, men sitter också hyggligt väl på plats på gymmet eller i löparspåret.
 2. Christoffer Nyman hade med halvtimmen spelad haft två hyggliga målchanser.
 3. – Det har varit som en hyggligt normal natt, säger han till Corren.
 4. Uppdateringsfrekvensen går nu också att reglera manuellt, vilket de flesta inte har någon nytta av men det är ett säljargument för en hyggligt stor grupp som jobbar professionellt med en Macbook Pro.
 5. Lågpris erbjuder allt oftare hyggliga varor till bra priser, dvs.
 6. Men det tog ett par månader innan hon var tillbaka i hyggligt skick.
 7. Här lever närmare en halv miljard människor i fred, de allra flesta har hyggligt betalda arbeten, kan äta sig mätta och finna en utbildad doktor när de blir sjuka.
 8. För en lyckad migrering handlar det mer om att se till att alla användare är med på tåget och är redo att börja använda Teams vilket kan vara en hyggligt stor utmaning i en större organisation.
 9. – Det är ett hyggligt bra startfält.
 10. I början trodde man att ”ja, det kanske är bra att byta nu” och ”han verkar ju hygglig”.
 11. Och den fanatiske, men hygglige tredjesvågern kör hon löprundor med, för att slippa undan trakasserier från ”Mjölkbudet”, som inte är ett mjölkbud, utan en paramilitär.
 12. – Tvärtom framstod verksamheten som hygglig och de inskrivna personer vi intervjuade då var nöjda.
 13. Det började hyggligt i Celta.
 14. Detaljhandeln, hushållens konsumtion och näringslivets produktion visar samtidigt på hyggliga trender de senaste månaderna, och export och import har fortsatt att öka.
 15. I annonserna syntes vanligt, hyggligt folk åka Super Cub och under stod det ”You meet the nicest people on a Honda”.
 16. Därefter de utrikesfödda som redan har etablerat sig hyggligt.
 17. Med en hyggligt stabil intäktsbas med stor andel offentlig sektor och goda rekryteringsmöjligheter torde nedsidan vara bättre skyddad än hos andra konkurrenter, enligt Börsveckan.
 18. Det är bara en handfull storstäder som har fått ett stort antal hyggligt trygga jobb från Big Tech.
 19. Som vanlig löntagare så klarar man sig ganska hyggligt, reallönerna har stigit, säger Göran Therborn när ETC träffar honom.
 20. Massor av människor som snabbt försöker ta sig framåt genom publikhavet, hitta sina vänner eller bara en plats där de kan se hyggligt – åtminstone storbildsskärmarna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till hygglig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är just en synonym till hygglig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är taskig motsatsen till hygglig.