Synonymer till i enlighet med

Vi känner till en synonym till i enlighet med. Frasen i enlighet med är synonymt med enligt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av i enlighet med samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till i enlighet med

 1. enligt

Vad är motsatsen till i enlighet med?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till i enlighet med.

Vad betyder i enlighet med?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av i enlighet med.

Hur kan frasen i enlighet med användas?

Det saknas exempel på hur i enlighet med kan användas.

Hur används frasen i enlighet med i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen i enlighet med används i vanlig text.

 1. ”Sverige kan i enlighet med sin nationella lagstiftning samarbeta med andra stater när det gäller utlämning utan bilaterala eller multilaterala avtal.
 2. ”Sverige underströk behovet av att Nordkorea avskaffar sitt kärnvapen– och robotprogram i enlighet med flertalet säkerhetsrådsresolutioner.
 3. ”Vår nordiska export handlas rättvist och i enlighet med etablerade internationella handelsregler.
 4. – Jag är inte speciellt orolig för prövningen, men det ska prövas i enlighet med de lagar och regler som finns, säger Paul Lindquist.
 5. – Det finns ingen anledning att inte implementera ett system där alla uppgifter som samlas in i enlighet med den här lagen krypteras, och sen kan låsas upp när till exempel polisen begär åtkomst till dem, säger Jacob Dexe.
 6. "Jag kan inte kommentera priset, jag är förhindrad i enlighet med de avtal vi har ingått", säger Christer Gardell.
 7. – Laddning av elbilar måste ske säkert Vi ser inte idag hur man skulle kunna ladda nya batterier med så mycket effekt på så kort tid i enlighet med regelverk och direktiv.
 8. ”Biblioteken står redo att axla ett större ansvar för att arbeta för fri tillång till information, läsfrämjande och ett fritt meningsutbyte i enlighet med bibliotekslagen.
 9. – Vi har ökat rekryteringen med 170 befattningar, i enlighet med försvarsbeslutet, för att kunna använda till exempel dubbla besättningar på korvetterna Malmö och Stockholm som blir patrullbåtar, och som kommer att vara med i sjöövervakningen.
 10. – Jag förstår om de känner sig överkörda, men vår uppgift är att granska att vården är i enlighet med lagar och föreskrifter.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är enligt en synonym till i enlighet med. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen i enlighet med

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen i enlighet med.

Bild med texten i enlighet med