Synonymer till i fråga

I fråga kan beskrivas som ”när det gäller”. Frasen används i uttrycket ”kommer i fråga” som betyder ”kan bli aktuell”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av i fråga samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till i fråga

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till i fråga.

Vad är motsatsen till i fråga?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till i fråga.

Vad betyder i fråga?

 1. när det gäller

Hur används frasen i fråga i uttryck?

 1. kommer i fråga = kan bli aktuell
 2. sätter något i fråga = ifrågasätter något

Hur böjs i fråga?

 1. i fråga

Hur kan frasen i fråga användas?

Följande exempelmeningar visar hur i fråga kan användas.

 1. i fråga om politik lutade han åt vänster

Hur används frasen i fråga i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen i fråga används i vanlig text.

 1. – Jag har svårt att se att vi skulle sätta oss i ett samarbete över blockgränsen med borgerliga partier som är nästan fundamentalister i fråga om marknadslösningar i vården.
 2. – Huruvida offret i fråga kommer att lida av långsiktiga skador till följd av brottet går inte att säga i nuläget, men de kommer med största sannolikhet vara svåra och djupgående, säger domaren.
 3. – Det är i grunden glädjande att fler kan komma i fråga för skuldsanering eftersom det blir färre personer som är skuldsatta under lång tid, säger han.
 4. – I fråga om domstolarna är Trump och det republikanska partiet helt eniga.
 5. – Personen i fråga har inte varit i direktkontakt med några nyfödda, men det här är en luftburen smitta som kan finnas kvar i lokalerna i upp till två timmar efter att individen lämnat dem.
 6. – Man ska inte påverka samhället genom att kriminalisera saker, om man inte tror på en ökad effektivitet i fråga om fler lagförda.
 7. – Det har hänt förvånansvärt lite där i fråga om yta och innehåll.
 8. – Som ett oberoende privat företag kommer vi att bygga på Polycoms marknadsledande position och agera både strategiskt och innovativt för att proaktivt möta förändringar i fråga om marknadens dynamik och kundernas behov, säger hon.
 9. – Man gjorde bedömningen att personen i fråga hade ett alibi som höll, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.
 10. - Man gjorde bedömningen att personen i fråga hade ett alibi som höll, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?