Synonymer till i motsats till

Vi känner till 2 synonymer till i motsats till. Frasen i motsats till är en synonym till till skillnad från och till skillnad mot.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av i motsats till samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till i motsats till

 1. till skillnad från
 2. till skillnad mot

Vad är motsatsen till i motsats till?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till i motsats till.

Vad betyder i motsats till?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av i motsats till.

Hur böjs i motsats till?

 1. i motsats till

Hur kan frasen i motsats till användas?

Det saknas exempel på hur i motsats till kan användas.

Hur används frasen i motsats till i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen i motsats till används i vanlig text.

 1. I stället går han med i Martin Wannholts Demokraterna, som framförallt är kända för sitt motstånd mot Västlänken – något som är helt i motsats till Socialdemokraternas hållning i frågan.
 2. De största demonstrationerna ordnades i Moskva och Sankt Petersburg, där myndigheterna i motsats till de flesta andra städer inte hade inte gett tillstånd för demonstrationen.
 3. ”Vägen” (2009)– Obarmhärtig, precis som verkligheten, och i motsats till ”Mad Max”–filmernas livfulla och färgstarka ödeland är ”Vägens” värld inte inbjudande.
 4. Arbetssättet är energieffektivt eftersom det i motsats till metallurgiska processer inte kräver höga temperaturer, och är användbart för såväl restprodukter vid tillverkning som för återvinning av använda batterier.
 5. Att de fungerar som vanliga ord – i motsats till namn – ser man på att de kan förses med obestämd artikel, ett universum, att de kan böjas i bestämd form, jord–en, och i plural, sol–ar.
 6. Donald Trump är annars den kandidat som fått mest gratis mediatid – i motsats till alla de övriga kandidaterna som får lita till betald tv–reklam – genom att ständigt twittra och ringa till nyhetsredaktionerna.
 7. Ja, i motsats till gängse karikatyrteckningar för psykoanalytiker inga anteckningar hursomhelst.
 8. Han menar att den svenska läkarkåren, i motsats till i USA och Kanada, inte har ökat receptförskrivningen av opioider.
 9. I Sverige har läkarkåren i motsats till i USA och Kanada inte ökat receptförskrivningen av opioider.
 10. Att kunskap står i motsats till kreativitet är en osanning.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är till skillnad från en synonym till i motsats till. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?