i sällskap

Synonymer till i sällskap

tillsammans

Motsatsord till i sällskap

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till i sällskap.

Vad betyder i sällskap?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur i sällskap används i svenska tidningar

  1. De blir inte åtta stycken den här gången – men väl tre äldre kvinnor och en man som i sällskap av fotbollsspelare, halsdukar, rullstolar, mössor och rullatorer tillsammans tar hissen ner.
  2. Den femte oktober 1966 tog Louise ut pengar från en bank och försvann i sällskap med  en okänd man enligt ögonvittnen.
  3. Bert Karlsson hade gått med på att vara försökskanin och tog förolämpningarna med ett så gott humör att han framstod som en mysfarbror i sällskap av mycket otrevliga och ouppfostrade barn.
  4. Britten Chris Bevington hade precis, i sällskap med sin son, klivit ut på Drottninggatan för att gå och hämta upp lillebrodern på en näraliggande förskola när han kördes på.
  5. Den gången kunde hon återvända till tryggheten i Stockholm men då på1940–talet gick resan med fångtransport till Kresky–fängelset i dåvarande Leningrad och efter lång väntan tågtransport till Inta–lägret i sällskap med grova kriminella.
  6. Den 20 januari förde civilklädda poliser bort Gui Minhai, då han i sällskap av två svenska diplomater satt på ett tåg på väg för att besöka läkare på svenska ambassaden sedan han uppvisat symptom för ALS, enligt dottern.
  7. Den döda lilla reptilen fick sedan åka ner i papperskorgen, i sällskap med höet från samma förpackning.
  8. Den 20 januari färdades Gui Minhai på tåg i sällskap av två svenska diplomater för att besöka läkare på svenska ambassaden sedan han uppvisat symptom för ALS.
  9. De ska höras eftersom de ingår i den avlidnes bekantskapskrets och vi vill få reda på om de har varit i sällskap med honom under natten, säger en av utredarna som just nu arbetar med fallet.
  10. De var så stora och tunga att de fick skeppas hem till Sverige i container ombord på ett fartyg i sällskap med en tavla föreställande den musicerande gudinnan Saraswati, en leksakshund i grönt trä och en del annat smått och gott.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av i sällskap

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillsammans en synonym till i sällskap. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.