Synonymer till i sista stund

Vi känner till 2 synonymer till i sista stund. Frasen i sista stund är en synonym till i elfte timmen och i sista ögonblicket.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av i sista stund samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till i sista stund

 1. i elfte timmen
 2. i sista ögonblicket

Vad är motsatsen till i sista stund?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till i sista stund.

Vad betyder i sista stund?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av i sista stund.

Hur böjs i sista stund?

 1. i sista stund

Hur kan frasen i sista stund användas?

Det saknas exempel på hur i sista stund kan användas.

Hur används frasen i sista stund i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen i sista stund används i vanlig text.

 1. Dessa har vittnat om hur de här i sista stund lyckats hoppa åt sidan eller slita undan personer i sitt sällskap, och på så sätt undvikit påkörning.
 2. Dessa har vittnat om hur de här i sista stund lyckats hoppa åt sidan eller slita undan barn eller kompisar, och på så sätt undvikit påkörning.
 3. Då hjälpte det inte att Hanna Öberg, Jesper Nelin och Fredrik Lindström – som fick hoppa in i sista stund sedan Sebastian Samuelsson fått känningar av en förkylning – stod för stabila insatser och körde upp laget några placeringar.
 4. Capital Economics noterar i ett marknadsbrev att det fortsatt finns en möjlighet att kongressen i sista stund kan komma överens, men chanserna tycks rinna ut i sanden.
 5. Enligt de ursprungliga planerna skulle han ha ställts inför rätta under den här veckan, men sedan han i sista stund bett om en advokat skjuts nu förhandlingarna upp i en och en halv månad.
 6. Han hittades i sista stund och överlevde självmordsförsöket.
 7. Klubbar i högsta divisionen i Schweiz och Frankrike var intresserade och allt var i princip klappat och klart med Röda Stjärnan Belgrad, men i sista stund satte ES Sahel stopp.
 8. Dessutom blir inga operationer inställda i sista stund och totalt har vi fått en betydande besparing, säger hon.
 9. En hastigt igensmälld bildörr satte i sista stund stopp för Neil Youngs återkomst till festivalen vilket fick delar av festivalpubliken att ömsom rasa, ömsom deppa ihop.
 10. Förra året var FIFH, Föreningen för Idrott för handikappade, i en liknande situation, då räddades den i sista stund – när Malmö stad gick in med pengar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i elfte timmen en synonym till i sista stund. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?