Synonymer till i tur och ordning

I tur och ordning kan beskrivas som ”en i taget, den ena efter den andra, en efter en, först den ena och sedan nästa; i turordning, i den ordning som rättvisa eller prioritering medger”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av i tur och ordning samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till i tur och ordning

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till i tur och ordning.

Vad är motsatsen till i tur och ordning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till i tur och ordning.

Vad betyder i tur och ordning?

 1. en i taget, den ena efter den andra, en efter en, först den ena och sedan nästa; i turordning, i den ordning som rättvisa eller prioritering medger

Hur böjs i tur och ordning?

 1. i tur och ordning

Hur kan frasen i tur och ordning användas?

Det saknas exempel på hur i tur och ordning kan användas.

Hur används frasen i tur och ordning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen i tur och ordning används i vanlig text.

 1. Då och då kånkade han upp en kartong med inläggningar, öppnade dem i tur och ordning med ena handen och måttade med gaffeln i den andra mot vad som nu kunde tänkas finnas däri.
 2. De båda premiärministerkandidaterna har i tur och ordning och utan framgång försökt att hitta stöd hos möjliga samarbetspartier – samtidigt som de skyllt dödläget på varandra.
 3. För tvåpoängaren Sverige väntar nu i tur och ordning Spanien (fyra poäng), Rumänien (noll) och Montenegro (två) i mellanrundan av handbolls–VM i japanska Kumamoto.
 4. De som står bakom bolaget är Webhallens tidigare vd Wilhelm Sporrong samt de tre övriga medgrundarna Erik Estberg, David Storm Lehrberg och Ludvig Ström, som i tur och ordning hade rollerna finanschef, utvecklingschef och designchef på Webhallen.
 5. Men vi tappade sugen på – i tur och ordning – gränsen, Belfast och Brexit.
 6. Nu väntar en tuff period med svåra matcher för allsvenska elvan Blåvitt, som i tur och ordning möter Häcken, AIK och Hammarby.
 7. Bysterna, som är placerade ovanför fönstren på första våningen, föreställer i tur och ordning Viktor Emanuel (alltså inte Mazzini), Giuseppe Garibaldi och Camillo di Cavour.
 8. Målskyttar i tur och ordning Brendan Shinnimin, Robert Rosén, Linus Högberg och Elias Pettersson som satte sin andra kasse för kvällen.
 9. I det mörka backstagerummet parkerar han sig på en stol dit en skallig liten man kommer springande med i tur och ordning ett par sponsrade byxor, en drink och en plåtask färdigrullade jointar.
 10. För i underläge 0–1 och 20 minuter kvar skickade MFF in offensiv kraft i form av i tur och ordning Oscar Lewicki, Erdal Rakip och Yoshimar Yotún.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?