Synonymer till i utbyte

I utbyte kan beskrivas som ”på så sätt att någon gör något för en annan person som tack eller motprestation”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av i utbyte samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till i utbyte

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till i utbyte.

Vad är motsatsen till i utbyte?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till i utbyte.

Vad betyder i utbyte?

 1. på så sätt att någon gör något för en annan person som tack eller motprestation

Hur böjs i utbyte?

 1. i utbyte

Hur kan frasen i utbyte användas?

Det saknas exempel på hur i utbyte kan användas.

Hur används frasen i utbyte i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen i utbyte används i vanlig text.

 1. – Framför allt så vet vi inte vad företagen fått i utbyte för sin sponsring, det måste ju finnas nåt slags quid pro quo.
 2. Astra Zeneca, Gilead, Sanofi och Roche är bland de globala bolag som har kommit överens med Peking om att sänka priset på 70 läkemedel med över 60 procent i snitt i utbyte för att få inkluderas i det statliga försäkringsprogrammet, skrev Financial Times.
 3. ” Det byggs trädkojor, det fiskas i mälaren och det finns till och med en Herr Karlsson som Peder och Jens hämtar ägg till i utbyte mot godis.
 4. – Vi erbjuder en stor summa pengar till kandidaten, för att finansiera hans kampanj i utbyte mot land till exempel.
 5. "Att hitta en lösning kan därför bli mycket svårare än normalt", skriver Natixis som tror parterna kan nå en kompromiss med ökad flexibilitet i arbetstiderna i utbyte mot en tillfällig arbetstidsförkortning.
 6. "Är det här vad de här männen kräver i utbyte för att donera pengar till välgörenhet? Fullständigt skrämmande och skamligt", twittrar Yvette Cooper, parlamentsledamot för Labour och tidigare minister.
 7. ”Det är inte bara Pakistan som vi betalar miljarder dollar till utan att få någonting i utbyte utan även många andra länder.
 8. ”Inför Sotji–OS instruerade Rodionova Legkov att samla och frysa ren urin som skulle kunna användas i utbyte under OS.
 9. Att Razers Tiamat–lurar ser ut som de designats av någon från Monster energidryck är smällar du får ta i utbyte mot saftigt 7.
 10. Att Razers Tiamat-lurar ser ut som de designats av någon från Monster energidryck är smällar du får ta i utbyte mot saftigt 7.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på i utbyte