Synonymer till i vägen

I vägen kan beskrivas som ”så att någon (nästan) hindras från att göra något, antingen genom att fysiskt göra det svårt att komma fram, eller genom att på annat sätt störa”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av i vägen samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till i vägen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till i vägen.

Vad är motsatsen till i vägen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till i vägen.

Vad betyder i vägen?

 1. så att någon (nästan) hindras från att göra något, antingen genom att fysiskt göra det svårt att komma fram, eller genom att på annat sätt störa

Hur böjs i vägen?

 1. i vägen

Hur kan frasen i vägen användas?

Det saknas exempel på hur i vägen kan användas.

Hur används frasen i vägen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen i vägen används i vanlig text.

 1. Demonstranterna ställde sig i vägen framför entrén och framför utställarföretagens montrar.
 2. – Men det Boris kommer att göra är förmodligen att skylla på Labour, att om inte Labour stått i vägen så hade allt gått mycket smidigare.
 3. – Om ett barn står mitt i vägen och håller på att bli påkört tittar man inte bort, man försöker rädda barnet.
 4. Australiska queerprofilen Hannah Gadsby är mästerlig både som komiker och observatör, men ibland står föreläsningarna i vägen för humorn, tycker Niklas Wahllöf.
 5. Den byggnad som möter nutida resenärer restes på 1800–talet, långt efter det att det gamla tornet demolerats på 1600–talet, då det kom i vägen för både trettioåriga kriget och pfalziska tronföljdskriget.
 6. – Det har varit väldigt uppskattat av både domstolar och allmänhet, så det tycker jag vore väldigt bra om det kunde tillskapas i Sverige, men framför allt grundlagen står tills vidare i vägen för det, säger Johan Munck.
 7. – Vi var klara med från början att inte stå i vägen för när kommunen vill expandera i området, säger Linda Antonsson.
 8. – Det är ingen sand och när snön packas blir det såphalt och mitt i vägen är har det skapats en stor snövall, säger Mats Gustavsson.
 9. – Det var när skåpbilen försökte köra därifrån och byta fil som polisbilen ställde sig i vägen för att blockera flykten, berättar ett vittne för DN.
 10. – Det här mikrodatacentret lever upp till alla våra krav vad gäller flyttbarhet och anpassningsmöjligheter och det är inte i vägen för vare sig turisterna, byggarbetet eller våra liturgiska funktioner som kyrka.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på i vägen