Synonymer till iakttagelser

Vi känner till en synonym till iakttagelser. Ordet iakttagelser är synonymt med observation.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av iakttagelser samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till iakttagelser

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet iakttagelser och kan ofta användas istället.

 1. observation

Vad är motsatsen till iakttagelser?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till iakttagelser.

Vad betyder iakttagelser?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av iakttagelser.

Hur kan ordet iakttagelser användas?

Det saknas exempel på hur iakttagelser kan användas.

Hur används ordet iakttagelser i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet iakttagelser används i vanlig text.

 1. – Det är viktigt att rätten får en uppfattning om avstånd, var de vittnen som har gjort iakttagelser befunnit sig, säger åklagare Therese Stensson Jonsson.
 2. Polisen vill nu komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser i Hagalundsområdet under den tidiga kvällen.
 3. Det var klart väder över bland annat Stockholm vilket gjorde att många i området rapporterade sina iakttagelser till såväl Uppsala universitet som riksorganisationen UFO–Sverige.
 4. Emma Engdahl tyckte att de iakttagelser hon gjorde var så märkliga att de blev drivkraften till att som sociolog undersöka saken närmare.
 5. Polisen är intresserade av tips och iakttagelser kring området Bosvedjan.
 6. Så beskriver en polisman sina iakttagelser i Visby hamn, några minuter före mordet på psykiatrisamordnaren Ing–Marie Wieselgren den 6 juli.
 7. Facktidningen Travronden skrev att en tränare ska ha befunnit sig i sin transport vid ankomst och iakttagelser från vittnen gjorde att de fattade misstankar om eventuella dopingöverträdelser.
 8. Vi eftersöker iakttagelser kring händelser, som kan ha sett personer på moped eller motorcykel i området, säger Erika Wetterlöf, utredare vid polisen, på en pressträff.
 9. Dessa faller inom tre överordnade kategorier som Mary Ainsworth på sin tid namngav mot bakgrund av noggranna iakttagelser av 106 barn och deras mödrar i Baltimore.
 10. Den information som finns består av iakttagelser som återgetts av bland annat yrkesverksamma inom till exempel polisen och intresseorganisationer.
 11. Polisen uppmanar nu alla som gjort iakttagelser att kontakta dem.
 12. Naturligtvis, vill jag säga, apropå den andre Göran, att det här är precis den typ av iakttagelser eller fynd som verseposet ”Vintersagan Sverige” vilar på.
 13. Överfallet har ägt rum utomhus mellan Dotorpsgatan 39 till 48 och alla iakttagelser är av intresse”, skriver polisen i ett inlägg i sociala medier.
 14. Beledsagad av en avväpnande krass humor bär denna stilistiska ledighet fram iakttagelser av det mänskliga som vittnar om en förtrogenhet med livets utmarker – med vad det innebär att ha gått över gränser och kommit tillbaka.
 15. Alla iakttagelser som gjort av allmänheten vad gäller personer och bilar som synts kring de aktuella adresserna och tidpunkterna är fortsatt intressanta för oss.
 16. Via polisens hemsida riktar myndigheten ett stort tack till alla som engagerat sig i sökarbetet och bidragit med olika iakttagelser och tips.
 17. Polisen vädjar i samband med insatserna om tips och iakttagelser från allmänheten.
 18. Polisen efterfrågar fler tips och iakttagelser om sprängningen.
 19. – Vi har gjort vissa iakttagelser på olika platser och därför spärrat av vissa delar av ett friluftsområde, vi hoppas kunna hitta spår och teknisk bevisning där, säger Ola Österling.
 20. – Vi är intresserade av att personer som gjort iakttagelser i området hör av sig.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är observation en synonym till iakttagelser. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet iakttagelser

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet iakttagelser.

Bild med texten iakttagelser