Synonymer till idag

Vi känner till en synonym till idag. Ordet idag är synonymt med i dag och kan beskrivas som ”denna dag”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av idag samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till idag

 1. i dag

Vad är motsatsen till idag?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till idag.

Vad betyder idag?

 1. denna dag

Hur böjs idag?

 1. idag

Hur kan ordet idag användas?

Det saknas exempel på hur idag kan användas.

Hur används ordet idag i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet idag används i vanlig text.

 1. Kriterierna för att avhoppare ska få hjälp idag är att man ska ha en tydlig hotbild, belägg på att man är verksam i ett etablerat gäng och vara känd hos polisen sen tidigare.
 2. För några år sedan skapade Robert Danielsson en facebookgrupp för personer som valt ta över ett ödehus – idag har gruppen närmare 29 000 medlemmar.
 3. Passus är en del av organisationen Fryshuset och finns idag på sex orter i Sverige.
 4. Karin Sunde Persson och Pontus Bergendahl upplever idag att de har hittat sin plats på jorden.
 5. Och än idag är Jane Godall, långt över åttio år gammal, en tvättäkta aktivist som slåss för djurens rättigheter.
 6. Men för att detta ska vara en reell möjlighet även idag krävs bland annat stora satsningar på utbildning.
 7. Solceller kostar idag ungefär en femtedel av vad de kostade för tio år sedan, batterier bara en tiondel.
 8. – En sak som vi tillsammans med Stena har tittat på är att elmotorer skulle kunna leva mycket längre än vad de gör idag, Och då behöver de vara lätta att komma åt och demontera, för att sedan att återanvända i andra produkter.
 9. Kunskapen inom svensk industri och akademi kring biobaserade processer är idag världsledande, och många företag och forskargrupper tar också viktiga steg för att skapa cirkulära möjligheter med återvunnen bioråvara och restströmmar.
 10. Förr gjorde man mycket själv, men idag krävs det att vi jobbar i ett ekosystem där vi tillsammans skapar nya möjligheter för framtiden, säger Mia Forsäng.
 11. Än idag är Åse full av frågor och tillsammans påbörjar vi ett detektivarbete för att försöka förstå det ofattbara.
 12. Jag kom med ett allmänt intresse för världen och en glädje över vetande men i fördjupningen i biologin växte det fram något som jag idag skulle vilja kalla för kärlek.
 13. Men under 2000–talet har genusgapet återigen ökat och överskottet av män på landsbygden är idag i princip lika stort som 1968.
 14. Rätt hanterat kan DNP ta oss till ett betydligt bättre läge än idag när det gäller skolans ekosystem av digitala tjänster.
 15. Anne Kihlgren är i grunden biokemist och arbetade under 90–talet på SKL, det som idag heter NFC (Nationellt forensiskt centrum).
 16. Vad behöver du arbeta med för att utveckla en starkare och bättre kultur i er verksamhet? En kultur som attraherar, utvecklar och behåller rätt talanger är en förutsättning för framgångsrika företag idag.
 17. Att förbättra sin process behöver inte vara komplicerat då det existerar många bra off–the–shelf–lösningar redan idag.
 18. Detta rör alla företag – då alla företag idag är mjukvaruföretag.
 19. – Riksdagen har under de senaste åren skaffat sig mera makt på regeringens bekostnad, vilket innebär att det är svårare att regera idag än för 10–20 år sedan.
 20. – Det kommer nog plockas in folk idag tror jag, säger Morten Gunneng på onsdagsmorgonen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i dag en synonym till idag. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på idag

Ord intill i ordlistan